Thursday, September 14, 2017

Noored autospordi tulevikulootused läbisid Prantsusmaal Hyundai Motorsport testid



Selle nädala alguses kogunesid Lõuna-Prantsusmaal, Mazamet linnas kaheksa Hyundai Motorsport talendiprogrammi edasipääsenut.
Korea meeskonna noorte programmi esimesse vooru kutsuti 15 sõitjat, kellega siis tehti Saksamaal asuvas meeskonna peakorteris intervjuu, mis hõlmas endas kahte osa – üldine suhtlemine ja tehnilised teadmised. Peale intervjuude tegemist avalikustati kaheksa nime, kes nüüd sel nädalal said oma oskuseid Hyundai i20 R5 roolis näidata.
Teise vooru pääsesid sellised rallimaailma tulevikutähed nagu Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Jari Huttunen, Pepe López, Pierre-Louis Loubet, René Mandel, Kalle Rovanperä ning kõigi Eesti rallifännide rõõmuks ka Karl Kruuda.

Kolme päeva jooksul said sõitjad koos oma kaardilugejatega sõita nii vihmast märjal kruusal, kui ka asfaldil. Karl Kruudale luges testil kaarti Ken Järveoja. Lisaks sõitmisele ja katsete õppimisele said kõik sõitjad vestelda ka inseneride ja mehaanikutega ning anda neile oma tagasisidet selle kohta, et kuidas nad sooviks erinevateks katseteks ja erinevates tingimustes autot seadistada. Kogu seda protsessi jälgis Hyundai Motorsport meeskonna juhtide seltskond, kes nähtu ja kuuldu põhjal peavad lähinädalatel tegema otsuse, et kes sõidab Hyundai i20 R5 autoga 2018. aastal autoralli MM-sarja WRC2 klassis.

„Midagi varuks ma ei jätnud ning andsin endast maksimumi, mis mul anda oli. Nüüd on minu osa tehtud ja ootame tulemusi,“ sõnas Karl Kruuda peale teste Rallihullu sõidupäevikule.

„Kõik sõitjad näitasid end nende kolme päeva jooksul heast küljest. See test andis meile võimaluse näha neid oskusi, millest nad enda intervjuudes rääkisid. Kõik neist suudaksid Hyundaid WRC2 klassis suurepäraselt esindada. See on keeruline otsus, mille mina ja ülejäänud žüriiliikmed nüüd lähinädalatel langetama peame,“ võttis Hyundai rallitiimi juht Alain Penasse nähtu pressiteate vahendusel kokku.


Foto: Hyundai Motorsport

No comments:

Post a Comment