Thursday, September 1, 2016

Algas registreerumine Silveston 49. Saaremaa rallile

Oktoobri kuu teisel nädalavahetusel, 7.-8.oktoobril, sõidetakse Eesti autoralli ja DMACK Trophy meistrivõistluste viimane etapp ning FIA Balti Ralli Karikavõistluste neljas etapp Silveston Saaremaa ralli. Järjekorras 49. Saaremaa rallile registreerimine on täies hoos ning juba on kirjas ka esimesed kodused- ning välisvõistlejad.

Põnevat duelli on oodata kaheveoliste kuni 1,6 liitrise mootoriga autode EMV3 arvestuses, kus klassi liidrile  Miko-Ove Niinemäele (Peugeot 208 R2) ja tema kaardilugejale  Martin Valterile on lisaks teistele konkurentidele tulemas lahingut andma Miko isa Mihkel Niinemäe. Viimati 2007.aastal Saaremaal startinud Niinemäe seeniorile loeb Ford Fiesta R2 masina kõrvalistmel kaarti Janno Siitan.

Möödunud aastal ralli võitnud Egon Kauri ja Annika Arneki võiduautost on tänaseks päevaks valminud 1/43 mõõdus mudeli koopia, mida saan näha SIIT

Silveston Saaremaa Rally 2015 võitjad Egon Kaur - Annika Arnek

Silveston 49. Saaremaa ralli 2016 toimub Lääne- ja Kesk-Saaremaa kruusateedel.
Silveston 49. Saaremaa ralli start antakse traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kui reedel, 7. oktoobril  kell 17.30 sõidab esimene võistlusauto stardipoodiumile. Reedel sõidetakse kolm katset, nende hulgas ka Kuressaare linnakatse. Laupäeval, 8. oktoobril sõidetakse Silveston Saaremaa rallil seitse kiiruskatset, teiste hulgas ka tänavuse ralli punktikatse SS9 Cramo (9,45km). Ühtekokku läbitakse kahe päeva jooksul 120,30 katsekilomeetrit.

Kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised. Kahepäevane rallipass, mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele, maksab täiskasvanutele 13 eurot ja lastele vanuses 12-18 aastat 6 eurot. Alla 12-aastased lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Pilet konkreetsele kiiruskatsele maksab 5 eurot, õpilastele vanuses 12 - 18 on õpilaspileti ettenäitamisel pilet 3 eurot. Rallipood asub alates kolmapäevast, 05.oktoobrist, Saare Selveris, kus on müügil lisaks rallipassile ka rallimeened (mütsid, särgid, kruusid, pastakad jne). Ralli ajakiri ilmub samuti kolmapäeval 5.oktoobril koos Autolehega ja on saadaval ajakirjanduse müügipunktides ning rallipoes.


Ralliraadio on raadio Kadi, mis levib Kuressaares sagedusel 90,5 MHz.

Foto:Ray Põder


No comments:

Post a Comment