Saturday, March 9, 2019


Mehhiko MM-rallit juhivad Ogier – Ingrassia. Tänak – Järveojalt „teepuhastajana“ väga korralik päev

Mehhiko MM-rallit juhivad reedeste katsete järel Ogier - Ingrassia

 
Mehhiko MM-ralli sai Eesti aja järgi jätku reede õhtul ning võistlejaid ootasid ees kaheksa kiiruskatset ja veidi üle 114 katsekilomeetri.  Hooaja esimese kruusaralli reedest võitluspäeva alustasid liidrina Esapekka Lappi – Janne Ferm (Citroen C3 WRC), kelle edu Andreas Mikkelsen – Anders Jæger (Hyundai i20 Coupe WRC) ees oli 0,1 sekundit. Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), kes avakatsel sõita ei saanud, hoidsid avakatse järel jagatud kolmandat positsiooni ning kaotasid möödunud aastastele meeskonnakaaslastele 0,6 sekundiga.

Reedese võistluspäeva avakatsena sõideti Mehhiko ralli klassiku El Chocolate esimene läbimine ning selle võitsid Mikkelsen – Jæger, kes ise ralli liidriteks tõusid.  Nagu arvata oli, siis esimesena startinud ja teistele teed puhastanud Tänak – Järveoja hakkavad aega kaotama ning avakatsel kogunes neil norralastele 21,4 kaotussekundit.

Neuville Hyundai vasak tagumine rehv SS2 lõpus

Katsel kaotasid meeskonnakaaslastele koguni 44,1 sekundit Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), kelle auto vasak tagumine rehv kaotas katse viiendal kilomeetril kogu mustriga osa, kuid nende õnneks jäi rehvi õhk sisse.
Kohe avakatsel tegid sõiduvea ja olid selle tagajärjel sunnitud katkestama Teemu Suninen - Marko Salminen (Ford Fiesta WRC). Kahjuks oli soomlaste auto sedavõrd kahjustada saanud, et järgnevateks päevadeks neid enam starti ei lubatud.

VIDEO: SS2 Suninen - Salminen of

Päeva teise katsena sõideti Ortega ning selle katse parima aja sõitsid välja Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC). Prantslased võtsid liidritelt tagasi 2,2 sekundit ning jäid nüüd liidrikohast maha 0,7 sekundiga. Tänak – Järveoja jäid endistest meeskonnakaaslastest katsel mah 7,1 sekundiga ning hoidsid absoluutarvestuse kaheksandat kohta.

Enne hoolduspausi sõideti lühike 1,11 km pikkune Leoni publikukatse ning selle võit Mikkelsenile, kes saabus lõunapausile liidrina, edu Ogieri ees 1,6 sekundit. Kolmandad olid Mikkelseni meeskonnakaaslased Dani Sordo – Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC), kes kaotasid liidrile 2,3 sekundiga. Tänak – Järveoja hoidsid nelja sõidetud katse järel kaheksandat kohta ja jäid liidritest maha 28,2 sekundiga.


Kui El Chocolate esimesel läbimisel jäid rajaäärde Suninen – Salminen, siis teise läbimisel tabas sama saatus ralli liidreid. Mikkelsen – Jæger lõhkusid auto vedrustuse ning taaskord tuli meeskonnale raadio vahendusel edastada sõnum, sorry, game over.

VIDEO: Mikkelsen - Jaeger SS5

Uuteks liidriteks tõusid Ogier – Ingrassia, kes edestasid nüüd Sordo – Del Barriot 1,9 sekundiga.
Samad mehed jagasid ära ka Ortega katse teise läbimise esimesed kaks positsiooni ning nüüd lahutas neid 4,8 sekundit. Tänak – Järveoja olid tõusnud seitsmendale kohale ja jäid liidritest maha 43,7 sekundiga.

Hoolimata esimesena startimisest suutsid Tänak - Järveoja ikkagi võita kaks kiiruskatset

Päeva viimase pika katsena sõideti 300 meetrit alla 11 km pikkune Las Minas katse ning kõikide üllatuseks võtsid selle katse võidu esimesena startinud Tänak – Järveoja. See oli eestlastele juba 25. järjestikuseks ralliks, kus vähemalt üks katsevõit võetud. Eestlased edestasid 0,2 sekundiga Lappi – Fermi, kes eelmisel katsel olid teinud õnneliku spinni ning olid nüüd aega tagasi võitmas, mis eelmisel kaotati.

Hyundai reedese võistluspäeva viimane lootus kustus SS7 ülesõidul

Katsele ülesõidul pidid generaatori probleemide tõttu katkestama Sordo – Del Barrio, kes enne seda olid liidrikohast vaid 4,8 sekundi kaugusel.

Reedese võistluspäeva lõpetas kahel korral sõidetud 2,33 km pikkune publikukatse. Katse esimese läbimise võit Ogierile ja teine Tänakule.
Lühikese publikukatse eel pidid generaatori probleemi tõttu reedese võistluspäeva katkestama Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), kes enne katkestamist hoidsid neljandat kohta. Soomlastel tekkis see probleem juba teise ringi alguses, kuid jätkati varuakul, mis siis lõpuks enne publikukatseid ka tühjaks sai ja soomlased jalameesteks jättis.

VIDEO: Latvala - Anttila katkestamine

Tänu heale sõidule ning ka konkurentide vigadele ja probleemidele olid Tänak – Järveoja tõusnud päeva lõpuks neljandale kohale ja jäid Ogier – Ingrassiast maha 37,3 sekundiga.
Eestlased tõusid küll kahe viimase publikukatsega kuuendalt kohalt neljandaks, kuid kuna laupäevane stardijärjekord pandi lukku enne neid katseid, siis stardivad MM-liidrid teisele täispikale võistluspäevale neljanda autona.

„Ma arvan, et meil oli hea päev. Andsin endast kõik, poleks saanud midagi rohkemat teha. Tundsin end autos väga hästi, nautisin sõitmist ja mul oli enesekindlust, et kõvasti pingutada. Sõitsin täiesti piiri peal, pärastlõunal oli meil ka paar momenti,“ sõnas Tänak Toyota Gazoo Racing pressiteate vahendusel.

„Tõusime küll viimasel katsel koha võrra, kuid kuna laupäevased stardipositsioonid olid enne õhtuseid publikukatseid paika pandud, siis võinuks me stardipositsioon laupäevaks grammike parem olla. Aga vähemalt on meil nüüd võrdsed tingimused ja vahe teise kohaga pole väga suur, usun, et meil on võimalik seda püüda,“ jätkas eestlane.

Mehhiko ralli järjestus peale SS9

1.Ogier / Ingrassia Citroën C3 WRC 1:18:33.8
2.Evans / Martin Ford Fiesta WRC +0:14.8
3.Meeke / Marshall Toyota Yaris WRC +0:21.1
4.Tänak / Järveoja Toyota Yaris WRC +0:37.1
5.Lappi / Ferm Citroën C3 WRC +0:39.1
6.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC +1:00.7
7.Bulacia / Marco Škoda Fabia R5 +5:16.1
8.Guerra / Zapata Škoda Fabia R5 +5:25.9
9.Heller / Díaz Ford Fiesta R5 +6:31.5
10.Triviño / Martí Škoda Fabia R5 +9:07.2

Mehhiko MM-ralli jätkub Eesti aja järgi 16:23. Laupäeval ootab võistlejaid ees üheksa kiiruskatset ja 138,37 katsekilomeetrit. 


Mehhiko ralli laupäeva katsed

SS10 Guanajuatito 1 25.90 km 16:23
SS11 Otates 1 32.27 km 18:11
SS12 El Brinco 1 8.13 km 19:08
SS13 Guanajuatito 2 25.90 km 22:31
SS14 Otates 2 32.27 km 00:29
SS15 El Brinco 2 8.13 km 01:38
SS16 V-Power Shell Stage 3 2.33 km 03:03
SS17 V-Power Shell Stage 4 2.33 km 03:08
SS18 Street Stage León 2 1.11 km 03:51

Fotod. RedBull Content Pool, Toyota Gazoo Racing, eWRC (wrc.com)

No comments:

Post a Comment