Saturday, May 7, 2016

Acropolise rallit juhivad Lukjanuk - Kapustin. Jeets – Toom lõpetasid avapäeva viiendana

Reede lõunal sõideti tänavuse FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmanda etapi,
Akropolise ralli kvalifikatsioonikatse. 3,7 km pikkuse katse võitsid möödunud aastased Acropolise ralli võitjad Kajetan Kajetanowicz -  Jaroslaw Baran (Ford Fiesta R5). Katse teised olid Aleksei Lukjanuk-Roman Kapustin (Ford Fiesta R5), kes kaotasid poolakatele 0,095 sekundit. Kolmandad olid Kreekas R5 masinaga debüüti tegevad Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins (Škoda Fabia R5), kes kaotasid võitjatele 1,7 sekundit. Eestlased Raul Jeets ja Andrus Toom olid katse kuuendad ning kaotasid katse võitnud poolakatele 4,6 sekundiga
Laupäeval hommikul jätkunud hooaja esimese kruusaralli avapäeval sõideti kuus kiiruskatset, kogupikkusega 104,84km.
25,70km pikkuse avakatse võitsid lätlased Sirmacis – Šimins, kes edestasid 4,4 sekundiga Lukjanuk – Kapustinit ja 22,9 sekundiga Athanassoulas Lambros - Elias Panagiotounis´t (Škoda Fabia R5).
Jeets – Toom said avakatselt kirja viienda ning kaotasid katse võitnud SRT meeskonnakaaslastele 47 sekundiga. Kvalifikatsioonikatse võitnud  Kajetanowicz -  Baran´i päev algas kõike muud kui hästi. Kohe avakatsel keerasid nad oma Ford Fiesta R5 masina üle katuse ja kuna seal kohas polnud kohe ka pealtvaatajaid, kulus aega, et taas teele tagasi saada. Poolakad jõudsid uue „disaini“ saanud masinaga küll katse finišisse, kuid katse viimase aja kirja saanuna kaotasid nad katse võitnud lätlastele +14.15,8.
Hoolimata eelmisel katse üle katuse rullumisest näitasid valitsevad Eruroopa meistrid järgneval katsel väga head tempot ning võitsid 4 sekundilise eduga Sirmacis – Šimins ees katse.
Katse kolmandad olid kreeklased Lambros – Panagiotounis, kes kaotasid poolakatele 12,7 sekundiga.
Jeets – Toom said teiselt katselt sarnaselt avakatsele kirja viienda aja (+21,3) ning edestasid ise omakorda 4,3 sekundiga Lukjanuk – Kapustinit.  

Raul Jeets - Andrus Toom lõpetasid hooaja esimese kruusaralli võistluspäeva väga korralikul viiendal kohal

Enne hoolduspausi sõidetud 12,43km pikkuse katse võitsid venelased Lukjanuk – Kapustinit, kes edestasid vaid 0,6 sekundiga Kajetanowicz -  Baran´i. Katse kolmanda aja said Sirmacis – Šimins (+8,8), kes lõpetasid esimese ringi kiiruskatsed liidrina. Peale kolme katset oli Sirmacise edu Lukjanuki ees 27,2 ja Lambrose ees 41,8 sekundit. Raul Jeets sai päeva kolmandalt katselt kirja kuuenda aja (+22,7) ja päeva hoolduspausile tuli eestlane viiendal kohal, kaotust ralli juhtivale meeskonnakaaslasele kogunes kolme katsega +1.18,2.
Pärast hoolduspausi sõidetud kolmest korduvkatsest esimese võitis hoolimata kinni kiilunud gaasipedaalist, kadunud piduritest ja katsel tehtud resetist Kajetanowicz. Katse teise aja said Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia R5) (+5,1) ja kolmas oli Lukjanuk (+10,3).
Jeets  alustas teise ringi katseid seitsmenda ajaga (+43,2) ning kurtis katse lõpus vale rehvivaliku üle. 
Viienda katse võit läks võistluspaarile nr.1 Kajetanowicz -  Baran, kellele see oli päeva kolmandaks ja teiseks järjestikuseks katsevõiduks. Endiselt mitte tehnilises korras masinaga sõitvatele poolakatele kaotasid 11,9 sekundiga Sirmacis – Šimins ja 13,1 sekundiga Lukjanuk – Kapustin.
Jeets – Toomile päeva eelviimaselt katselt seitsmes aeg (+30,1).
Hooaja esimese kruusaralli avapäeva viimase katse võitis Lukjanuk, kes edestas 7,3 sekundiga Kajetanowiczi ja 11,2 sekundiga Jarosław Kołtuni (Ford Fiesta R5). Kuna Sirmacis oli katsel neljas ja kaotas Lukjanukile 12,7  sekundiga, siis möödus venelane üldarvestuses lätlasest.
Raul Jeets sai päeva viimaselt katselt kirja kuuenda aja (+22,5).

Acropolise ralli avapäeva järel on liidrid Jeets - Toomi meeskonnakaaslased Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins

Kreeka ralli avapäeva lõpetasid liidrina Aleksei Lukjanuk-Roman Kapustin (Ford Fiesta R5), kelle edu Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins (Škoda Fabia R5) ees on 2 ja Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia R5) ees  47,5 sekundit.
SRT meeskonna Škoda Fabia R5 masinal sõitvad Raul Jeets – Andrus Toom lõpetasid Acropolise avapäeva väga korralikul viiendal kohal. Kuue sõidetud katsega kogunes eestlastel kaotust liidrina lõpetanud meeskonnakaaslastele 2.13,4.
„Hommikul tegime natuke vale rehvivaliku, pannes alla pehme seguga rehvid, mis said kiirelt otsa. Rehvide arv on limiteeritud ja teiseks ringiks panime alla tugevama seguga rehvi, mida olime plaaninud kasutada homme. Olud on siin väga kivised ja mõjuvad rehvidele hukutavalt. Hoidsime seega pärastlõunal rehvi ja homseks saame taas uued rehvid alla ning jätkame võitlust. Katsed on väga vinged ja homne päev on pikem kui täna, muuhulgas kahel korral pea 34 kilomeetrine katse. Vaatame, kas proovime hommikul taas pehme seguga rehviga minna või mitte. Tänane päev oli meile igati korralik, raske ralli ja meil probleeme polnud,“ võttis Raul Jeets päeva kokku.
Kohe avakatsel autoga üle katuse käinud, kuid sellest hoolimata avapäeval kolm kiiruskatset võitnud Kajetanowicz -  Baran lõpetasid Acopolise ralli 23.kohal.

Acropolise ralli jätkub pühapäeval ning võistluse teisel päeval sõidetakse kuus kiiruskatset, kogupikkusega 126,68km.

Avapäeva detailsed tulemused leiab SIIT

Eurospordi kanalilt saab vaadata ka mõlema päeva kokkuvõtteid, laupäeva kokkuvõte on eetris pühapäeva esimestel tundidel kell 01.45, kordus pühapäeval kell 09.00. Pühapäeva kokkuvõte on eetris kell 22.00.


Fotod: SRT

No comments:

Post a Comment