Sunday, May 8, 2016

Raul Jeets – Andrus Toom lõpetasid Acropolise ralli suurepärasel neljandal kohal

Pühapäeva hommikul jätkus Acropolise ralli ning võistlejaid ootas ees 126,68 katsekilomeetrit.
Võistluspäevale startisid liidrina Aleksei Lukjanuk-Roman Kapustin (Ford Fiesta R5), kelle edu Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins (Škoda Fabia R5) ees oli 2 ja Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia R5) ees oli 47,5 sekundit. Raul Jeets – Andrus Toom (Škoda Fabia R5) alustasid Kreeka ERC etapi pühapäevast võistluspäeva viiendalt kohalt (+2.13,4).
Teise võistluspäeva avakatsena sõidetud 17,87km võitsid avapäeval üle katuse käinud Kajetan Kajetanowicz -  Jaroslaw Baran (Ford Fiesta R5). Katse teise aja sõitsid välja ralli liidrid Sirmacis – Šimins, kes kaotasid poolakatele 6,3 sekundiga. Katse kolmandad olid koduteedel sõitvad Lambros Athanassoulas - Elias Panagiotounis (Škoda Fabia R5) (+8,5). Jeets – Toom alustasid päeva kuuenda ajaga, kaotades katse võitnud poolakatele 35,3 sekundiga.
Ka järgneva 11,61 km pikkuse kiiruskatse esikolmik oli sama. Kajetanowicz edestas seekord Sirmacist 5,8 ja Athanassoulast 7,8 sekundiga. Jeets lõpetas pühapäevase teise kiiruskatse 21,5 sekundilise kaotusega kaheksandal kohal.
Järgnevana sõideti võistlusnädalavahetuse kõige pikema katse esimene läbimine. Ka 33,86 km pikkuse katse esikolmiku moodustasid poolakas, lätlane ja kreeklane. Kahe Škoda sõitja kaotus oli seekord Fordi piloodile 9,9 ja 19,2 sekundit. Jeets – Toom kaotasid katse võitjatele 1.04,2 ja said selle ajaga katsel seitsmenda koha.
Katsel kogesid ebaõnne Lukjanuk – Kapustin, kellel purunes masina vedrustus ning edasi jätkamiseks olid mehed sunnitud katsel parandustöid tegema. Üldjärjestuses kukkusid venelased 14.positsioonile.
Päeva esimesse hooldusesse tulid liidrina Sirmacis – Šimins, kelle edu teiseks tõusnud Athanassoulas – Panagiotounis ees oli 1.18,5 ja Tarabus – Trunkát ees 1.54,2. Jeets – Toom lõpetasid pühapäevase võistluspäeva avaringi katsed neljandana +3.50,4.

Raul Jeets - Andrus Toom lõpetasid Acropolise rali karjääri parima ERC tulemusega

Peale hooldust jätkunud võistluse esimese korduvkatse võitis Lukjanuk, kes edestas 8,8 sekundiga Kajetanowiczi ja 13,7 sekundiga Sirmacist. Jeets oli pühapäeva neljanda katse seitsmes kaotades "astronaudile" 45,8 sekundiga.
Järgneval katsel võttis päeva neljanda kiiruskatse võidu Kajetanowicz, kelle edu Sirmacise ees oli 0,6 ja Tarabuse ees 7,3 sekundit. Jeets sai päeva viiendalt katselt kirja kuuenda aja + 26,7.
Acropolise ralli viimase katse võitis Kajetanowic, kes edestas 5,8 sekundiga Lukjanuki ja 12,7 sekundiga Sirmacist.

Lätlased Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins näitasid R5 masinal debüütvõistlusel tempot, mis jäi kõigile püüdmatuks

Ralli võitjana triumfeerisid lätlased Ralfs Sirmacis - Arturs Šimins (Škoda Fabia R5), kellele see oli esimeseks stardiks R5 võistlusmasinaga. Lätlastele kuulus ka ERC eriauhind, Colin MacRae Trophy.
Ralli teise koha said kreeklased Lambros Athanassoulas - Elias Panagiotounis (Škoda Fabia R5), kes kaotasid võitjatele 2.10,3. Hooaja kolmanda ERC ralli viimase poodiumikoha võtsid tšehhid Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia R5), kes kaotasid võitjatele 2.42,4. Acropolise ralli nelikvõidu kindlustasid Škodale eestlased Raul Jeets – Andrus Toom (Škoda Fabia R5) (+5.41,9), kellele see oli karjääri parimaks ERC etapi tulemuseks.
„See on kindlasti kõige keerulisem kruusaralli, kus me sõitnud oleme. Vaatamata sellele, et see oli keeruline ralli, oli see ka väga äge võidusõit, ikkagi klassikalised Akropolis ralli katsed. Tulemusega väga rahul, uue autoga oleme kruusal sina peal ja kõik toimis meie jaoks korralikult, ning senine parim tulemus FIA ERC sarjas on kirss tordil. Sellel aastal plaanime kaasa teha ka ülejäänud FIA ERC sarja kruusarallid (Asooride ralli, auto24 Rally Estonia, Liepaja ralli ja Küprose ralli),“ rääkis Jeets peale edukat Akropolise rallit.

Acropolis ralli 2016 detailsed tulemused leiab SIIT

ERC hooaja neljas etapp sõidetakse 2.-4.juunini Asooridel.

Foto: Gregory Lenormand; Sport Racing Technologies

No comments:

Post a Comment