Wednesday, June 1, 2016

Sardiinia MM-rallil stardib Sander Pärna asemel Karl Kruuda

Mõned nädalad tagasi tagandas F1 Red Bull meeskond enda pilootide ridadest Daniil Kvyati ning meeskonda toodi teda asendama Max Verstappen.
Rallimaailmas on enne Sardiinia etappi sarnast käiku tegemas WRC2 sarjas osalev  Drive DMACK Trophy Team.
Kui enne Portugali MM-rallit tuli DMACK meeskonna poolt info, et Sander Pärna kõrval võtab James Morgani asemel koha sisse Martin Järveoja, siis eile avaldatud info põhjal stardib Sardiinias briti rehvitootja DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 masinal võistluspaar Karl Kruuda – Martin Järveoja.
„Karl sõidab Sanderi asemel esialgu Sardiinias ja seejärel teeme mõned otsused. Täpsema info avaldame reedel,“ sõnas DMACK pressiesindaja Glenn Patterson Õhtulehele antud intervjuus.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja sõitsid viimati Ford Fiesta R5 masinal 2013.aasta Saksamaa MM-rallil 

Sander Pärn võitis hooajal 2014. Drive Dmack Trophy, mille peaauhind oli WRC2 sarjas Ford Fiesta R5 masinal osalemine seitsmel MM-rallil. Tänaseks on eestlane seitsmest sõidust ära kasutanud kuus.
Parimateks tulemusteks on 2015.aasta Portugali ja Poola ralli WRC2 klassi üheksandad kohad.
Tänavu on Pärn osalenud kahel MM-rallil Rootsis ja Portugalis ning mõlemad võistlused on pooleli jäänud teelt väljasõidu tõttu.
Kas asi on selles, et eestlane pole näidanud meeskonna poolt oodatud kiirust või kuskil mujal, seda teavad vaid asjaosalised ise, kuid fakt on see, et numbri all 47. stardib Sardiinias Pärna asemel Kruuda.
Karl Kruuda, kes teatas enne Portugali rallit, et jätab tänavuse hooaja vahele ning keskendub perefirma aitamisele ning proovib igati nõu ja jõuga olla toeks vennale Gustav Kruudale ja ka Sander Pärnale, on nüüd aga siiski rajale tulemas.
Kruuda ja Järveoja ühine viimane start R5 masinal oli möödunud aastasel kodusel ERC etapil auto24 Rally Estonial, seega on nende ühine võistluspaus veninud ligi 11 kuu pikkuseks.
Viimane start Ford Fiesta R5 masinal oli eestlastel 2013. aasta Saksamaa MM-rallil.
Kruudale ja Järveojale hakkavad Sardiinias konkurentsi pakkuma 16 WRC võistluspaari.
Eestlased on Sardiinias osalenud kokku neljal korral ning nende parim tulemus pärineb hooajast 2014, kui nad lõpetasid ralli WRC2 klassi neljandal kohal.
Lisaks Karl Kruudale ja Martin Järveojale on Sardiinias starti tulemas veel kaks Eesti võistluspaari. DMACK World Rally Team värvides jätkavad WRC hooaega Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) ning Eurolamp WRT värvides on hooaja teist WRC masina starti tegemas Mait Maarend – Mihkel Kapp (Mini Cooper WRC).
Sardiinia MM-ralli sõidetakse 9.-12.juunini.



Foto: Timo Anis

No comments:

Post a Comment