Sunday, April 9, 2017

Korsika ralli võitsid Theirry Neuville – Nicolas Gilsoul. Ott Tänak – Martin Järveojale 11.koht

Neuville - Gilsoul suutsid Korsikal lõpuks hooaja esimese võidu võtta 

Korsika ralli jätkus pühapäeval kahe kiiruskatsega, millel kokku pikkust 64,20 km.
Võistluspäeva alustasid liidrina Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), kelle edu Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC´17) ees oli 36,7 ja Dani Sordo – Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) ees 57,7 sekundit. Ott Tänak – Martin Järveoja (Ford Fiesta RS WRC´17) startisid kahele viimasele katsele üldarvestuse 16.kohalt.
Pühapäeva avakatsena ootas võistlejaid ralli pikim katse Antisanti – Poggio di Nazza, millel pikkust 53,78 km. Katsevõidu võttis Neuville, kellele see oli ralli neljandaks parimaks katseajaks. Vaid 0,1 sekundiga jäi meeskonnakaaslasest maha Sordo. Katse kolmandad olid Craig Breen – Scott Martin (Citroen C3 WRC), kes said laupäeval läbida ühe kiiruskatse ilma sideta. Citroeni sõitjad jäid Hyundai meestest maha 1,8 sekundiga. Kui enne katsele startimist hoidis üldarvestuse teist kohta Ogier, siis peale ralli pikima katse lõppu kukkus prantslane kolmandale kohale ning lasi endast mööda Sordo. Laupäeva viimasel katsel alanud Ogieri Fordi tehnilised probleemid kandusid siiski üle ka pühapäeva ning prantslane kaotas 53,78 kilomeetriga Neuville´le juurde 21,4 sekundit.
Ott Tänak kurtis pühapäevase avakatse lõpus taas auto tasakaalu probleemide üle, kuid sellest hoolimata sai ta 7,6 sekundilise kaotusega Neuville´le kirja korraliku viienda katseaja.
Kui pühapäeva avakatsena sõideti ralli pikim katse, siis ralli viimase katsena ootas võistlejaid ees ralli lühim. 10,42 kilomeetrise katse parimat aega näitasid Jari-Matti Latvala – Mikka Anttila (Toyota Yaris WRC), kes lisaks viiele lisapunktile tõusid ka üldarvestuses koha, möödudes Craig Breenist- Scott Martinist vaid 0,1 sekundiga.
Katse teise aja sõitsid välja Ogier – Ingrassia, kes hoolimata pikast loetelust, mis Fordil ei töötanud enne viimast katset, olid suutnud auto sedavõrd heasse korda saada, et said lisaks neljale lisapunktile tagasi ka oma absoluutarvestuse teise koha.
Sordo – Marti teenisid punktikatselt kaks punkti ning said absoluutarvestuses hooaja esimese poodiumikoha.
Ralli võitjana finišeerisid Theirry Neuville – Nicolas Gilsoul, kellele see oli karjääri kolmandaks MM-võiduks. Belglased edestasid lõpuks Ogier – Ingrassiat 54,7 ja meeskonnakaaslasi Sordo – Martid 56 sekundiga.
Ott Tänakule – Martin Järveojale ralli viimaselt katselt kuues aeg. Punktikatse viimase punk libises eestlastel käest vaid 0,1 sekundiga, mille võtsid nende eest ralli võitjad Neuville – Gilsoul. Ralli kokkuvõttes kuulus eestlastele 11. positsioon.

„Meil läks katsel rehv katki ja kaotasime selle tõttu aega. Meie jaoks oli see tänu probleemidele kogemuste kogumise ralli, kuid nüüd keskendume juba järgmisele rallile ning loodame tugevana tagasi tulla,“ võttis Tänak keerulise nädalavahetuse kokku.

Tänavune autoralli MM-sari on alanud väga-väga põnevalt ja nelja sõidetud etapi järel on võit ette näidata neljal erineval võistluspaaril ja tootjal. Viimati oli autoralli MM-sarjas sama põnev hooaja algus aastal 1986.

WRC2 arvestuse parimad olid Korsikal Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (Škoda Fabia R5).

JWRC sarja hooaja esimese võidu võtsid Nil Solans - Miquel Ibáñez Sotos. Korsikal palju tehnilisi probleeme kogenud Miko Niinemäe – Martin Valter (Ford Fiesta R2T) lõpetasid ralli oma klassi üheksandal kohal. Pühapäeval sõidetud kahest katsest said nad võistluskiirusel läbida vaid viimase, kus näitasid JWRC arvestuse viiendat aega

„Olime kahe minuti pärast startimas esimesele katsele, kui start kinni pandi ning ligi kümme minutit hiljem tuli korraldajalt otsus katse lõpetada. Ehk plaan pikal katsel ameeriklast Dillon Van Way´d püüda läks vett vedama, „sõnas Niinemäe peale ralli pikima katse tühistamist.


„Viimasel katsel oli tempo hea ja rütm korras ning seda näitas ka katseaeg. Üldiselt oli suhteliselt frustreeriv ralli, sest iga päev oli midagi, mis meile kaikaid kodaratesse viskas ning seetõttu saimegi vaid neli katset ilma probleemideta sõita. Istume kohe peale võistlust ka meeskonnaga maha, et meid kimbutanud muresid arutada. Siiski sõidu mõttes saime palju kogemusi ning hea on tõdeda, et saame ka asfaldil kenasti hakkama kui tehnika toimib,“ võttis Miko Korsika ralli kokku.

60. Che Guevara Energy Drink Tour de Corse 2017 lõppjärjestus:

1.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 Coupe  03:22:534
2.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC '17 +0:54.7
3.Sordo / Martí Hyundai i20 Coupe WRC +0:56.0
4.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +1:09.6
5.Breen / Martin Citroën C3 WRC +01:09.7
6.Paddon / Kennard Hyundai i20 Coupe WRC +2:16.3
7.Mikkelsen / Jæger Škoda Fabia R5 +8:10.7
8.Suninen / Markkula Ford Fiesta R5 +9:17.0
9.Sarrazin / Renucci Škoda Fabia R5 +9:23.6
10.Rossel / Fulcrand Citroën DS3 R5 +12:57,1

11.Tänak / Järveoja Ford Fiesta WRC '17 +15:20.3
47.Niinemäe / Valter Ford Fiesta R2T +01:03:16.6 (JWRC 9.koht)

Järgmine MM-ralli sõidetakse 27.30.aprilli Argentinas.


Foto: Hyundai Motorsport

No comments:

Post a Comment