Sunday, April 30, 2017

Üli põneva lõpplahenduse saanud Argentina ralli võitsid Neuville – Gilsoul. Tänak – Järveojale hooaja kolmas poodiumikoht

Ott Tänak - Martin Järveoja teenisid Argentina rallilt hooaja kolmanda poodiumikoha

Argentina ralli viimasel võistluspäeval ootas võistlejaid kolm kiiruskatset. Pühapäev oli Argentinas klassikute päev, sest kahel korral läbiti El Condor ja korra Mina Clavero.
Liidrina läksid pühapäevastele katsetele vastu Elfyn Evans – Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC´17), Peale 15. sõidetud kiiruskatset hoidsid teist kohta Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), kes jäid liidritest maha 11,5 sekundiga. Eestlased Ott Tänak – Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC´17) tegid laupäeval hea etteaste ning tõusid päeva lõpuks kolmandale positsioonile. Evans - Barritist jäid mehed maha 26,8 sekundiga.

Päeva alustati El Condori esimese läbimisega ning sarnaselt 2016. aastaga võttis katsevõidu Tänak, kes edestas 1,3 sekundiga Neuville ja 3,8 sekundiga Evansit. Üldarvestuses oli nüüd Evansi ja Neuville vahe 9 sekundit.

Päeva teise katsena sõideti pühapäeva pikim katse Mina Clavero - Giulio Cesare, millel pikkust 22,64 km. Just sellel katsel läks Neuville ründama Evansi esikohta ning see plaan õnnestus tal ideaalselt. Belglasele ülivõimas katsevõit ning Evansilt võttis Hyundai sõitja tagasi 8,4 sekundit, mis tähendas, et enne võistluse viimast katset oli Evansi ja Neuville vahe vaid 0,6 sekundit. Katse lõpus sõnas Evans ralliraadiole, et tal on autoga probleemid ning ta peab kohe minema. Hiljem selgus, et uelslasel Fordi vaevasid üle kuumenenud mootori probleemid.
Tänakule ralli eelviimaselt katselt kolmas aeg. Neuvillele kaotas eestlane 13,2 sekundiga.

Ralli viimase katsena sõideti El Condori teine läbimine, mis oli ühtlasi ka tänavuse Argentina ralli punktikatseks. Üli põneva viimase katse võitsid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul ning sellega ka ralli.See oli belglastele karjääri neljandaks ja teiseks järjestikuseks MM-võiduks. Viimati võitis keegi kelle nimi pole Sebastien kaks järjestikust rallit hooajal 2009 (Mikko Hirvonen).  Belgia rallisõitjatel on nüüd ralli MM-ajaloos kirjas viis võitu (4 Neuville, 1 Duval), mis tõstab nad samale pulgale eestlastega, kelle võidud on hetkel veel kõik Markko Märtini nimel.

Üli üli napilt pidid võidust suu puhtaks pühkima alates teisest katsest rallit juhtinud Elfyn Evans - Daniel Barritt, kellele see sarnaselt rehvitootja DMACKile oleks olnud karjääri esimeseks MM-võiduks. Neuvillest jäi Evans ralli lõpuks maha vaid 0,7 sekundiga.
Hooaja kolmanda poodiumikoha sõitsid Argentina teedelt välja Ott Tänak – Martin Järveoja, kes jäid lõpuks ralli võitjatest maha 29,9 sekundiga.  Eestlased sõitsid kogu nädalavahetuse tõusvas ja stabiilses tempos ning meeste nimele jäi kolm katsevõitu. Viimaselt punktikatselt teenisid eestlased 3 lisapunkti.

„See on olnud mulle senise karjääri jooksul keeruline ralli, kuid sel aastal lähenesime teise taktitaga ning see töötas hästi. Hoidsime end tagasi rasketele lõikudel ning vajutasime seal, kus tundsime, et see on ok. Martin tegi kogu nädalavahetuse väga head tööd ning kindlasti oli see ralli ka hea meie meeskonnale, „võttis eestlane Argentina ralli nädalavahetuse kokku.

Argentina MM-ralli lõppjärjestus:

1.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 3:38:10,6
2.Evans / Barritt Ford Fiesta WRC '17  +0:00.7
3.Tänak / Järveoja Ford Fiesta WRC '17  +0:29.9
4.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC '17  +1:24.7
5.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +1:48.1
6.Paddon / Kennard Hyundai i20 Coupe WRC +7:42.7
7.Hänninen / Lindström               Toyota Yaris WRC  +11:16.9
8.Sordo / Martí Hyundai i20 Coupe WRC +14:44.1
9.Østberg / Fløene Ford Fiesta WRC '17  +15:11.3
10.Tidemand / Andersson Škoda Fabia R5 +17:32.1

Autoralli MM-sari jätkub kolme nädala pärast Euroopas, kui 18.-21.maini sõidetakse Portugali MM-ralli.


Foto: M-Sport

No comments:

Post a Comment