Friday, June 29, 2018


Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad Soome MM-rallil



26.-29.juulini sõidetakse Soomes, Jyväskylä ümbruse legendaarsetele teedel tänavuse hooaja kaheksas MM-ralli. 71 võistlusele registreerunud võistluspaari hulgast leiab ka eestlased Roland Poom – Ken Järveoja, kellele see on esimeseks ühiseks MM-ralli stardiks. Kui Järveojal on varasemast ette näidata 17 MM-starti, millest neli korda just Soomes, siis Poomile on see tema karjääri esimeseks MM-ralliks. Rakverest pärit noormehe senised välisvõitlused on piirdunud Lätis sõidetud rallidega.
Kahel viimasel Eesti meistrivõistluste etapil on Poom – Järveoja lõpetanud Estonian R2 Challenge arvestuse teisel kohal ning pidanud tunnistama vaid Ken Torni paremust, kes sel aastal koos Kuldar Sikuga osalemas MM-rallidel JWRC arvestuses. Kuna Roland ja Ken sõidavad CRC meeskonna poolt, mitte M-Sport poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R2T võistlusautol, siis JWRC arvestuses eestlased ei osale.
Veel enne, kui Roland ja Ken asuvad Soome MM-ralli stardijoonele, osalevad nad koduse autoralli tippsündmusel Shell Helix Rally Estonial.

„Soome MM-ralli saab minu jaoks olema üheks väikese unistuse täitumiseks. Olen MM-ralli debüüti oodanud juba mitmeid aastaid ja nüüd tänu oma toetajatele, on see võimalus käes. Kindlasti teeme tööd, et järgmine aasta sõita kaasa kogu JWRC hooaeg. Soome ralliga olen ennast juba kurssi viinud, vaadanud sisevideoid katsetest ning üldpilt on väga meeldiv, katsed väga ägedad ja usun, et paar nädalat varem sõidetaval Shell Helix Rally Estonial, saame veel selliste kiirete teede jaoks käe soojaks. Viimase testi enne Soome rallit teeme veel seal kohapeal, et ettevalmistus oleks maksimaalne,“ sõnas Poom enne eesootavad MM-debüüti.

Foto: Ray Põder

No comments:

Post a Comment