Friday, July 13, 2018


Roland Poom – Ken Järveoja lähevad Shell Helix Rally Estonial võitlema klassivõidu eest



Juba täna õhtu antakse Tartu Raekojaplatsil start Shell Helix Rally Estoniale. Koduse hooaja viiendale etapile on startimas kokku 103 võistluspaari, kelle hulgas ka Roland Room – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T).
CRC Rally Team võistlejatele on Lõuna-Eesti vingetel katsetel konkurentsi pakkumas 11 R2 võistlusautol sõitvad ekipaaži, kelle hulgas möödunud hooaja Estonian R2 Chellenge võitja Ken Torn ning 2003.aasta autoralli maailmameistri Petter Solbergi poeg Oliver.
Sarnaselt Ott Tänak – Martin Järveojale on tänavune Rally Estonia ka Rolandile ja Kenile viimaseks ettevalmistuseks enne juuli lõpus eestootavad Soome MM-rallit.

„Testisime rallieelsel nädalavahetusel Lõuna-Eestis, Vidrike kandis. Sõitsime ligikaudu 50km.
Eesmärk oli veenduda, et auto toimib, vajadusel seadeid muuta ning enda tunnet kiiretel teedel paremaks saada. Kõik sujus hästi ning Rally Estonial on eesmärk kindlasti võidelda oma klassi  võidu eest. See saab olema ka ideaalseks ettevalmistuseks meile enne Soome MM-rallile minekut, et tunda end kiiretel trampliinidega teedel koduselt,“ sõnas Poom enne eesootavat koduse rallihooaja tippsündmust.

Kui Rolandile on see tema karjääri kolmandaks Rally Estoniaks, siis Ken jätkab 2010.aastal alustatud teed ning on osalenud kõikidel seni toimunud seitsmel Rally Estonial.
Roland Poom – Ken Järveoja stardivad Shell Helix Rally Estonial numbri all 28.

Peale nelja sõidetud etappi hoiavad Poom – Järveoja  45 punktiga EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge arvestuse kuuendat kohta. Kui hooaja alguses sõidetud kahelt Läti etapilt punkte ei teenitud, siis kahel Eestimaa pinnal sõidetud rallil on tunnistatud vaid Ken Torni – Aleks Leski paremust.

Foto: Marleen Maask

No comments:

Post a Comment