Thursday, September 13, 2018


Ott Tänak – Martin Järveoja näitasid Türgi ralli testikatsel neljandat resultaati



Neljapäeva varahommikul tehti Türgis algust hooaja kümnenda MM-ralliga.
Võistluseelse viimase testina läbiti hommikul 4,70 km pikkune Değirmenyani nime kandnud testikatse.
Testikatse parimat aega näitasid MM-sarja üldliidrid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), kes said parimal läbimisel kirja aja 3:“4,9.
Belglastest jäid 1,6 sekundi kaugusele Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC).
Järgenvad kaks positsiooni kuulusid Toyota Gazoo Racing meeskonna liikmetele. Testikatse kolmandad olid Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) ja neljandad Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC). Soomlased kaotasid Neuville – Gilsoulile parimal läbimisel 2,1 ja eestlased 3,7 sekundiga.
Tänak – Järveoja läbisid testikatse kolmel korral ning näitasid parimat aega viimasel läbimisel. Peale esimest ringi pöörduti tagasi hooldusalasse, et üle kontrollida ja parandada väikene mootoriprobleem.

„Saime esimese maitse Türgi rallist suhu ning ma pean ütlema, et olud on päris karmid. Testikatse näitas, et katsete teine läbimine kujuneb päris keeruliseks. Täna ootab meid ees lühikene linnakatse, kuid päris ralliks läheb homme. Meie eesmärk on olla mõistagi kiire, kuid peame olema ka kavalad, sest kõige tähtsam on Türgi rallil sõita puhtalt ning hoolitseda rehvide eest,“ võttis Tänak testikatse ja eesootavad tingimused sotsiaalmeedia vahendusel kokku.

Tänak - Järveoja meeskonnakaaslased Esapekka Lappi – Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) näitasid katsel kuuendal aega ning jäid Neuville – Gilsoulist maha 4,5 sekundiga.
Ainsana oli WRC-l sõitnud meestest testikatsel suuremaid probleeme Hyundai meestel Andreas Mikkelsen -  Anders Jæger. Nendel Hyundai i20 WRC-l tekkisid kohe esimese läbimise järgselt mootoriprobleemid, mis küll hiljem lahenduse said.

Türgi MM-ralli esimene võistluskatse saab Eesti aja järgi alguse 20:08. Avakatsena sõidetakse 2 km pikkune ja Türgi nime kandev publikukatse.

Türgi ralli Shakedown paremusjärjestus:

1.Neuville / Gilsoul  Hyundai i20 WRC 3:24,9
2.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC +1,6
3.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +2,1
4.Tänak / Järveoja Toyota Yaris WRC +3,7
5.Evans / Barritt Ford Fiesta WRC +4,4
6.Lappi / Ferm Toyota Yaris WRC +4,5
7.Østberg / Eriksen Citroën C3 WRC +5,4
8.Breen / Martin Citroën C3 WRC +6,7
9.Suninen / Markkula Ford Fiesta WRC +6,9
10.Paddon / Marshall Hyundai i20 WRC +6,9
11.Mikkelsen / Jaeger Hyundai i20 WRC +9,3

Foto: Toyota Gazoo Racing

No comments:

Post a Comment