Thursday, February 11, 2016

Rootsi MM-ralli korraldajad on külmakraadide ja lume ootuses

Homme algab autoralli MM-sarja teine etapp, Rootsi ralli. Täna toimus Karlstadis ralli pidulik avamine ning sõitjad jagasid fännidele autogramme. 

Karslstadi publikuaktsel täna katset ei sõidetud


Endal õnnestus Ford Fiesta RS WRC mudelile saada autogramm Henning Solbergilt ja Ilka Minor-Petraskolt. 



Kuna kehvade ilmastikutingimuste tõttu jäi avakatsena sõidetav Karslstadi publikukatse ära, siis algab ralli homme hommikul kohaliku aja järgi 8.51, kui sõidetakse Torsby kiiruskatse esimene läbimine.  Kokku sõidetakse homme kuus kiiruskatset, millest neli sõidetakse Norras, kus peaks olema ka tänavuse ralli ainsad natukenegi talve meenutavad tingimused. Elame Rootsi ralli ajal Torsby katsest vähem, kui 10 kilomeetri kaugusel ning väljas on hetkel küll kerged miinuskraadid, kuid õues ei ole grammigi lund. Ehk siis kahjuks ongi tänavusel aastal kõik nii nagu viimastel päevadel Rootsist ja Norrast tehtud piltidelt on näha olnud.
Tänaseks ööks ja homseks päevaks lubatakse küll Torsby ümbrusesse kuni 5 miinuskraadi ja peale lõunat ka kerget lumesadu, kuid see oluliselt hetkel valitsevaid rajatingimusi kahjuks ei paranda. Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) stardivad homsele päevale kuuenda autona. Sander Pärn – James Morgan (Ford Fiesta R5) saavad rajale 26.autona ja Mait Maarend – Mihkel Kapp (Mini Cooper WRC) 45.masinana.  

Mait Maared - Mihkel Kapp elu esimese WRC-masina stardi ootuses
Sander Pärna ja James Morgani Fiesta R5 on homseteks katseteks pakitud




Foto: Erakogu ja Ray Põder

No comments:

Post a Comment