Sunday, March 6, 2016

Mehhiko ralli võitis Jari-Matti Latvala, Ott Tänak oli kuues

Nädalavahetusel sõidetud Mehhiko ralli võitsid Jari-Matti Latvala – Mikka Anttila (VW Polo R WRC). Soomlastele oli see karjääri 16. MM-ralli võiduks ning esimeseks Mehhikos. Tähtsa tähiseni jõudis Mehhiko ralliga Latvala kaardilugeja Anttila, kellel on nüüd ette näidata 170 MM-ralli starti, mis tõstis ta mööda üheksakordsest maailmameistrist Daniel Elenast. Arvestades, et tänavu on veel sõita 11 rallit, siis hooaja lõpuks peaks soomlane tõusma WRC rekorditeraamatus kaardilugejate startide arvestuses esikohale ja mööduma ühe ralliga hetkel esikohta hoidvast Denis Giraudet´ist, kellele ette näidata 180 MM-starti.  
Kui peale kahte sõidetud päeva juhtisid soomlased rallit 32 sekundiga, siis just laupäevasel päeval kasutasid soomlased oma stardipositsiooni (starditi seitsmendana) eelise 100% ära ning suurendasid kuue katsevõiduga üheksast oma edu minuti võrra. Hoolimata sellest, et viimasel võistluspäeval kaotati Sebastien Ogierile hooaja pikimal katsel (SS20 Guanajuato  80 km)  25,3 sekundit, võideti ralli rohkem kui minutilise eduga.

Latvala - Anttila võtsid Mehhikos hooaja esimese võidu
Ralli teise koha said sajandat MM-ralli starti tähistanud Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kes said teistega võrdsetes tingimustes võistelda vaid pühapäeval, sest nii reedel kui laupäeval olid MM-punktitabeli liidrid ametis teepuhastamisega. Vaatamata sellele suutsid prantslased võita ralli 21 katsest 7, kaasaarvatud viimase punktikatse.

Ogier - Ingrassia tähistasid Mehhikos sajandat MM-ralli starti
Kui hooaja kahel esimesel rallil tõid Hyundai meeskonnale hinnalised poodiumikohad Thierry Neuville Montes ja Hayden Paddon Rootsis, siis tundus, et ilma poodiumita ei jääda ka sellel korral. Dani Sordo (Hyundai i20 WRC´16) koos oma kaardilugeja Marc Martiga lõpetasid küll ralli poodiumil, kuid kuna mehed kasutasid lubatud 28 rehvi asemel 29 rehvi, lisasid kohtunikud nende ajale kaks minutit trahvi, mis lükkas nad napilt neljandaks (+5:37.9). Tiimi manageri, Alain Penasse sõnul oli tegu kommunikatsiooniveaga, kui viimase päeva hommikul võeti kaasa kolm uut ja kaks vana rehvi, kui oleks pidanud võtma hoopis kaks uut ja kolm vana.

Tänu Hyundai sõitjate trahvile tõusid neljandalt kohalt kolmandaks M-Sport meeskonna sõitjad  Mads Østberg – Ola Fløene (Ford Fiesta RS WRC). Ralli võitnud soomlastele kaotasid norrakad +5.36,4
Laupäeval sõiduvea teinud ja tänu sellele aega kaotanud Hyundai sõitjad Hayden Paddon – John Kennard (Hyundai i20 WRC´16) lõpetasid hooaja kolmanda MM-ralli viienda kohaga (+6.22,6).
Hooaja esimese kruusaralli lõpetasid kuuendal kohal eestlased Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) +9.59,5. DMACK World Rally Team sõitjate nädalavahetuse parimateks katseaegadeks jäid kahe katse teised kohad, kuid terve nädalavahetuse jooksul näidati stabiilselt häid katseaegu ning pühapäeval sõidetud kahel viimasel kiiruskatsel, k.a hooaja pikimal katsel, näidati kuuendat aega.
"Seitsmes, viies ja nüüd kuues. Surusime terve weekendi ja saime DMACKile väga väärtusliku infot. Meil on veel palju tööd teha enne Portugali (tuleb välja uus DMACK kruusarehv) aga hea meel on tõdeda, et saime taas sõita ühe probleemidevaba ralli. Kolmelt rallilt on meil väga head punktid ja ootame juba Raigoga järgmisi kruusarallisid," võttis tänak hooaja esimesese kruusa tolmuse nädalavahetuse kokku.

Tänak - Mõlder lõpetasid hooaja esimese kruusaralli kuuendal kohal

Eestlaste hooaeg on alanud väga hästi ning kolme esimese ralliga on kogutud 24 punkti, mis on poole rohkem, kui möödunud aastal samal ajal. 
Parima erasõitjana lõpetasid seitsmendana hooaja esimese stardi teinud Martin Prokop – Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +12.58,5. Hooaja esimesed punktid said kaheksanda koha eest Lorenzo Bertelli – Simone Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +14.09,6. Ka WRC2 klassi võit kuulus Mehhikos soomlastele. WRC2 arvestuse võitjana ja absoluutarvestuse üheksandana finišeerisid Teemu Suninen – Mikko Markkula (Škoda Fabia R5) +18.01,8. Kümnenda koha ja karjääri esimese MM-ralli absoluutarvestuse punkti said ukrainlased Valeriy Gorban – Volodymyr Korsia (Mini Cooper WRC) +32.37,6.
Karjääri esimese MM-ralli lõpetas M-Sport meeskonna sõitja Eric Camilli (Ford Fiesta RS WRC), kellele kuulus absoluutarvestuse 16.positsioon.
WRC tehasemeeskonna sõitjates jäid Mehhikos punktilisata Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC´16) ja Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC), kelle tee lõppes laupäeval väljasõitude tõttu.
Kuigi võistluskalendris tuleb nüüd pooleteist kuune paus, siis tagasi Euroopasse veel ei tulda, sest hooaeg jätkub aprilli lõpus, kui sõidetakse järjekorras 36.Argentina ralli.

Mehhiko MM-ralli 2016 lõppjärjestus:

1.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC 4:25:57.4
2.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC +01:05.0
3.Sordo / Martí Hyundai i20 WRC '16 +03:37.9
4.Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC +05:36.4
5.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +06:22.6
6.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +09:59.5
7.Prokop / Tománek Ford Fiesta RS WRC +12:58.5
8.Bertelli / Scattolin Ford Fiesta RS WRC +14:09.6
9.Suninen / Markkula Škoda Fabia R5 +18:01.8
10.Gorban / Korsia Mini Cooper WRC +32:27.3

Mehhiko MM-ralli 2016 detailsed tulemused 


2016 FIA autoralli MM-võistluste seis peale Mehhiko rallit (Sõitjad): 

S. Ogier 77 / M. Østberg 42 /  A. Mikkelsen 33 / D. Sordo 30 / H. Paddon 29 / J. M. Latvala 27 / O. Tänak 24  / T. Neuville 15 / S. Lefebvre 10 / H. Solberg 6 / M. Prokop 6 / E. Evans 6 / C. Breen 4 / L. Bertelli 4 / T. Suninen 3 / E. Lappi 2 / A. Kremer 1 / K. Meeke 1 / V. Gorban 1


2016 FIA autoralli MM-võistluste seis peale Mehhiko rallit (Meeskonnad):


Volkswagen Motorsport  97 / Hyundai Motorsport 61 / M-Sport World Rally Team 46  / Volkswagen Motorsport II 30 / DMACK World Rally Team 26 / Hyundai Motorsport N 24 / Jipocar Czech National Team 6



Fotod: DMACK, RedBullcontentpool/Jaanus Ree, rallye-magazin.de

No comments:

Post a Comment