Saturday, March 5, 2016

Mehhiko MM-rallit juhib Jari-Matti Latvala, Ott Tänak on seitsmes

Eesti aja järgi reede varahommikul alanud Mehhiko MM-ralli avapäeval sõideti kolm lühikest publikukatset ning ralli jätkus meie aja järgi reede õhtul seitsme kiiruskatsega.
Avakatsena sõidetud 1,09 km pikkuse Guanajuato linnakatse võitis teist aastat järjest Hyundai võistluspaar Theirry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC ´16). Järgnevana sõidetud kahe lühikese publikukatse võidud läksid sajandat MM-ralli juubelit tähistavale VM Motorsport ekipaažile Sebastien Ogier - Julien Ingrassia (VW Polo R WRC).
Kolme katse järel juhtis rallit Ogier, kelle edu avakatse võitnud Neuville ees oli 1,7 ja meeskonnakaaslase Jari-Matti Latvala ees 3,3 sekundit. DMACK World Rally Team sõitjad Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC) alustasid rallit viienda katseajaga ning kahel järgneval näidati üheksandat ja kümnendat aega. Päeva kokkuvõttes hoiti peale 5,69km läbimist 5,9 sekundilise kaotusega üheksandat kohta.
Kohaliku aja järgi reede varahommikul jätkunud hooaja kolmas MM-ralli pakkus võistlejatele kohe päeva pikima kiiruskatse esimese läbimise, kui võistlejaid ootas 54,21 km Mehhiko kruusateid.
Katse võit läks Latvalale, kes kasutas suurepäraselt ära oma stardipositsiooni eelised ning edestas teiseks tulnud Hyundai sõitjad Dani Sordot (Hyundai i20 WRC´16) koguni 22,1 ja meeskonnakaaslast Ogieri 22,3 sekundiga. Loomulikult tähendas nii suur ajavõit ka ralli liidriks kerkimist ning soomlase edu teiseks kukkunud prantslase ees oli nüüd 19 sekundit. 

Mehhiko ralli juhivad peale kümmet katset Latvala - Anttila, kes kasutasid 100% ära oma stardipositsiooni eelise

Reedese võistluspäeva avakatse seitsmendat aega näitas Tänak, kes kaotas Latvalale +1.36,5. Üldarvestuses tõusis eestlane kahe koha võrra, sest katsel katkestas väljasõidu tõttu Neuville ning neljapäevase võistluspäeva järel Tänakut edestanud tšehh Martin Prokop (Ford Fiesta RS WRC) oli sunnitud reedese avakatsega eestlasele ühe koha tagasi andma.
Ka järgmise katse võit läks Latvalale, kuid seekord enam mitte nii suure eduga. Ogier kaotas teisena 3,4 ja VW meeskonnale katse kolmikvõidu toonud Andreas Mikkelsen 5,7 sekundit. Tänak oli katsel kuues ning kaotas katse võitnud soomlasele 34,6 sekundit. Üldarvestuses püsis esikolmik sama: Latvala, Ogier, Sordo, kuid omavahel vahetasid kohad M-Sport sõitja Mads Østberg (Ford Fiesta RS WRC) ja Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC+16), kes olid nüüd vastavalt viies ja kuues.
Enne hoolduspausi sõidetud lühikese Leoni linnakaitse võitis Mikkelsen Ogieri ja Sordo ees. Tänak oli kaheksas.
Võistlus jätkus peale hoolduspausi päeva pikima katse El Chocolate korduvläbimisega. Kui esimesel läbimisel oli katse võitnud Latvala edu Ogieri ees üle 20 sekundi, siis ka teise läbimise katsevõit läks soomlasele, kuid seekord vaid 10 sekundilise eduga. Katse kolmas oli Paddon, kes kaotas Latvalale 32,9 sekundit. Kui avakatsel kaotas katse seitsmenda aja sõitnud Ott Tänak Latvalale 1.36,5, siis teisel läbimisel oli katse tulemus taas seitsmes, kuid kaotust 24,5 sekundi võrra vähem, kui esimesel läbimisel.
Kui liidrite hulgas positsioonid ei vahetunud, siis taas vahetasid omavahel kohad Østberg ja Paddon, kelle vahe oli nüüd uusmeremaalase kasuks 12,3 sekundit, millest 10 sekundit teenis norrakas seitsmenda katse valestardi eest.
Päeva neljanda kiiruskatse võidu võttis Latvala Ogieri ees 0,5 ja Sordo ees 4,4 sekundilise eduga. Tänak oli kaheksanda katse seitsmes (+25,6)  ning ka üldarvestuses jätkas eestlane samal positsioonil.
Päeva lõpetasid kaks lühikest publikukatset, millest esimese võit läks vaid 0,1 sekundilise eduga Tänaku ees Latvalale ja päeva viimase katse võitis Ogier. Tänak lõpetas päeva kuuenda ajaga (+1,2).

Tänak - Mõlderil jäi reedel katsevõidust puudu vaid 0,1 sekundit ning üldarvestuses hoitakse peale 10 katset korraliku 7.positsiooni


Peale kümmet sõidetud kiiruskatset juhib Mehhiko MM-rallit Jari-Matti Latvala, kelle edu Sebastien Ogieri ees on +32,1 ja Dani Sordo ees +1.15,6.
Kahe Hyundai sõitja vahele on end kiilunud Andreas Mikkelsen, kes kaotab Sordole 31,1 sekundit ja edestab ise 34,1 sekundiga Hayden Paddonit.
Parima Fordi sõitja Mads Østbergi leiame peale kümmet sõidetud kiiruskatset kuuendalt kohalt.
Ott Tänak – Raigo Mõlder näitasid päeva jooksul stabiilselt head sõitu ning hoiavad peale reedeseid kiiruskatseid seitsmendat positsiooni. 150 katsekilomeetri järel on eestlaste kaotus liidritele +3.53,8.
Mehhiko MM-ralli parim erasõitja on Martin Prokop, kes peale päeva pikima katse läbimist ütles naljatledes, et peale Dakari ei tundu 50 km pikkused katsed enam teab mis pikad.
Eelviimasel punktikohal lõpetas reedese võistluspäeva Lorenzo Bertelli (Ford Fiesta RS WRC), kes erasõitjate duellis kaotab Prokopile vaid 15 sekundit.
Hooaja kolmanda MM-ralli viimast punktikohta hoiab peale kümmet sõidetud kiiruskatset soomlane Teemu Sunninen (Škoda Fabia R5), kes on liider WRC2 arvestuses.
Laupäeval ootab võistlejaid ees üheksa kiiruskatset, kogupikkusega 152,36 km.

Videod:




Mehhiko MM-ralli järjestus peale SS10:

1.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC 01:48:00.0
2.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC +00:32.1
3.Sordo / Martí Hyundai i20 WRC '16 +01:15.6
4.Mikkelsen / Jaeger Volkswagen Polo R WRC +01:46.7
5.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +02:20.8
6. Østberg / Floene Ford Fiesta RS WRC +02:35.6
7.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +03:53.8
8.Prokop / Tománek Ford Fiesta RS WRC +04:56.3
9.Bertelli / Scattolin Ford Fiesta RS WRC +05:11.3
10.Suninen / Markkula Škoda Fabia R5 +05:43.7


Fotod: Daniel Roeseler, DMACK

No comments:

Post a Comment