Sunday, August 19, 2018


Ott Tänak - Martin Järveoja lähevad Saksamaa MM-ralli viimasele võistluspäevale vastu kindlate liidritena



Saksamaa MM-ralli jätkus laupäeval kaheksa kiiruskatsega ning 150,12 katsekilomeetri jooksul läbiti kahel korral ka võistluse pikim kiiruskatse Panzerplatte, millel pikkust 38,57 km.
Pikimat võistluspäeva alustasid liidrina Ott Tänak ja 31. sünnipäeva tähistanud Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC). Eestlaste edu Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) ees oli 12,3 ja Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) ees 27,4 sekundit.
Laupäeva alustasid katsevõiduga Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), kes üldarvestuses tõusid neljandale kohale.
Tänak – Järveojale hommiku esimeselt katselt viies aeg. Kui meeskonnakaaslastest jäid eestlased maha 3,2 sekundiga, siis Ogier – Ingrassiale anti ära 1,7 sekundit ning nüüd juhiti üldarvestuses prantslaste ee 10,6 sekundiga.
Järgenvana ootas võistlejaid ees ralli pikima katse esimene läbimine ning selle võidu võtsid Dani Sordo – Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC). Tänak – Järveoja jäid hispaanlastest maha 0,6 sekundiga ning said kirja teise aja. Esikoha heitluses edestati Ogier – Ingrassiat 2,6 sekundiga ning nüüd oli Toyota ja Fordi sõitjate vahe 13,2 sekundit.
Kui päeva avakatse võitis Toyotaga Latvala, siis nüüd oli tema meeskonnkaaslase Esapekka Lappi ja Janne Fermi käes. Ogier edestas katsel Tänakut 0,7 sekundiga ning üldarvestuses oli Tänaku edu 12,5 sekundit.
Enne hoolduspausi sõidetud katse võitsid Craig Breen – Scott Martin (Citroën C3 WRC). Tänak – Järveoja jäid nendest maha 0,5 sekundiga, kuid edestasid 1,6 sekundiga Ogier – Ingrassiat, mis tähendas, et lõunale said eestlased 14,1 sekundilise eduga.
Peale hoolduspausi jätkus ralli hommikuste katsete kordustega ning nendest esimese võitis Sordo, kes edestas 0,2 sekundiga Ogieri ja 0,7 sekundiga Tänakut.
Järgnevana ootas ees ligi 39 km pikkuse Panzerplatte teine läbimine ning ka selle võidu sarnaselt esimesele läbimisele võttis Sordo. Temast vaid 0,2 sekundiga jäi maha Tänak. Katsel lõhkus rehvi ja pidi seda vahetama Ogier, kes kaotas sellega ligi kaks minuti ning kukkus üldarvestuses üheksandale kohale. Teiseks tõusis nüüd Sordo, kes jäi Tänakust maha 42,8 sekundiga.
Kuna esikoha heitluses Tänak – Järveoja enam suuri riske võtma ei pidanud, siis laupäeva kahelt viimaselt katselt eestlastele kuues ja viies aeg. Katsevõidud Ogier – Ingrassiale ja Latvala – Anttilale.
Ott Tänak – Martin Järveoja lähevad Saksamaa MM-ralli viimasele võistluspäevale vastu kindlate liidritena. Nende edu Dani Sordo – Carlos Del Barrio ees on 43,7 ja meeskonnakaaslaste Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila ees 44,5 sekundit.

„Hommikul oli kõva võitlus, aga praegu on vahe järgmisega niivõrd suur, et saame võtta asju rahulikumalt. Homme sõidan samuti varuga. Punktikatsel ei tundu reaalne, et me sealt midagi suurt saaks,“ sõnas Tänak Delfile laupäevase võistluspäeva kokkuvõtteks.

Sakamaa MM-ralli järjestus peale SS15

1.Tänak / Järveoja Toyota Yaris WRC 2:23:27.1
2.Sordo / Del Barrio Hyundai i20 WRC +0:43.7
3.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +0:44.5
4.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC +0:52.5
5.Lappi / Ferm Toyota Yaris WRC +0:58.8
6.Mikkelsen / Jæger Hyundai i20 WRC +1:50.7
7.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC +1:51.2
8.Suninen / Markkula Ford Fiesta WRC +1:57.0
9.Østberg / Eriksen Citroën C3 WRC +2:20.4
10.Breen / Martin Citroën C3 WRC +2:34.4

Saksamaa MM-rallil sõidetakse pühapäeval kolm kiiruskatset ning nende kogupikkuseks on 72,18 km. Viimase võistluspäeva esimene katse saab Eesti aja järgi alguse 08:49.


Foto: Toyota Gazoo Racing

No comments:

Post a Comment