Sunday, August 19, 2018

Ott Tänak - Martin Järveoja võitsid reedel kuuest katsest viis ning jätkavad Saksamaa ralli liidritena



Saksamaa MM-ralli jätkus reedel kuue kiiruskatsega ning ees ootas 103,46 katsekilomeetrit.
Hooaja üheksanda võistluse esimest pikka päeva alustasid liidrina Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), kes võitsid neljapäeva õhtul sõidetud lühikese publikukatse.
Päeva alustati 19,44 km pikkuse Stein und Wein katse esimese läbimisega ning nii nagu ka katsenimi ütles, läbiti see viinamarjaistanduste vahel loogelnud asfaltteedel. Parima aja sõitsid välja Saksamaa MM-ralli kolmekordsed võitjad Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), kes edestasid 1 sekundiga MM-liidreid Thierry Neuville – Nicolas Gilsouli (Hyundai i20 Coupe WRC) ja 1,7 sekundiga Tänak – Järveoja. Ogier – Ingrassia olid ka need mehed, kes peale reedest avakatsed ralli liidriks tõusid ning edestasid teiseks kukkunud eestlaseid 0,8 sekundiga.
Järgnevana ootas ees reedese võistluspäeva pikima katse, millel pikkust 22 km esimene läbimine ning sellele võtsid kindla katsevõidu Tänak – Järveoja, kes edestasid katse teisena lõpetanud Ogier – Ingrassiat 5 sekundiga. Ralli üldarvestuses tõusid eestlased taas liidriteks ning juhtisid nüüd möödunud aastaste meeskonnakaaslaste ees 4,2 sekundiga.
Ka enne hoolduspausi sõidetud 9,27 km pikkuse kiiruskatse parimad olid möödunud aastased Saksamaa MM-ralli võitjad Tänak – Järveoja. Toyota Gazoo Racing meeskonnale kindlustasid katse kaksikvõidu Esapekka Lappi – Janne Ferm (Toyota Yaris WRC), kes jäid meeskonnakaaslastest maha 1,8 sekundiga. Ralli üldarvestuses andsid Ogier – Ingrassia eestlastele veel 3 sekundit ära ning lõunapausile mindi Tänak – Järveoja juhtimisel. Teised olid Ogier – Ingrassia, kes Toyota võistlejatest maas 7,2 sekundit ning kolmandad Neuville – Gilsoul, kellel oli sõidetud nelja katse järel kaotust eestlastele 10,9 sekundit.
Ralli jätkus peale hoolduspausi hommikul sõidetud katsete korduvläbimistega.
Kui Stein und Wein avaläbimisel pidid Tänak - Järveoja leppima kolmanda resultaadiga, siis nüüd võeti kolmas kiiruskatse võit ning suurendati Ogier - Ingrassia ees veel edu 0,3 sekundi võrra.
Kui päeva pikima katse esimesel läbimise edestas Tänak Ogieri 5 sekundiga, siis korduvläbimisel oli nende vahe 1,6 sekundit ja ikka eestlase kasuks.
Võistluspäeva lõpetas Wadern-Weiskirchen katse teine läbimine ning selle võidu võttis taas Tänak, mis tähendas, et eestlane on tänavusel Saksamaa rallil võitnud 7 kiiruskatsest 6.
Toyotale kindlustasid päeva viimaselt katselt kaksikvõidu Lappi - Ferm.

Ott Tänak - Martin Järveoja lähevad laupäevastele katsetele vastu liidritena.
Nende edu Sebastien Ogier - Julien Ingrassia ees on 12,3 ja Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul ees 27,4 sekundit.

"Ei saa kurta. Hommikul ei tundunud me seis ideaalne, kuid katseajad olid head. Selles me ei kahelnud, et me auto kiire on, kuid pidime selle enda jaoks mugavamaks saama. Hetkel ma juba väga naudin me sõitu," võttis reedese võistluspäeva liidrina lõpetanud Tänak päeva kokku.

Saksamaa MM-ralli järjestus peale SS7

1.Tänak / Järveoja Toyota Yaris WRC 59:22,6
2.Ogier / Ingrassia Ford Fiesta WRC +0:12.3
3.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC +0:27.5
4.Evans / Barritt Ford Fiesta WRC +0:37.8
5.Latvala / Anttila Toyota Yaris WRC +0:38.8
6.Sordo / Del Barrio Hyundai i20 WRC +0:42.7
7.Lappi/ Ferm Toyota Yaris WRC +0:42.8
8.Breen / Martin Citroën C3 WRC +0:58.0
9.Mikkelsen / Jæger Hyundai i20 WRC +0:59.0
10.Suninen / Markkula Ford Fiesta WRC +01:21.4

Saksamaa MM-ralli jätkub Eesti aja järgi laupäeva hommikul 09:48 ning ralli pikima võistluspäeva jooksul ootab võistlejaid ja fänne ees kaheksa kiiruskatset ja 150,12 katsekilomeetrit.

Foto: Toyota Gazoo Racing

No comments:

Post a Comment