Sunday, August 19, 2018


SUPER! Ott Tänak – Martin Järveoja tegid seda taas ja võitsid teist aastat järjest Saksamaa MM-ralli!

Ott ja Martin jäid Saksamaal teist aastat järjest alistamatuks!


Saksamaa MM-ralli jätkus pühapäeval ning võistlejatel jäi veel läbida kolm kiiruskatset ja läbida 72,18 katsekilomeetrit.
Viimast võistluspäeva alustasid liidritena Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), kelle edu Dani Sordo – Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) ees oli 43,7 ja Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) ees 44,5 sekundit.

Päeva alustati 29,07 km pikkuse Grafschaft katse esimese läbimisega, mis pakkus kohe ka palju draamat. Alustuseks pidid rajaäärde jääma Latvala – Anttila, kelle Yaris WRC-l tekkisid hüdraulika pumba vea tõttu ülekande probleemid ning soomlased olid sunnitud oma auto rajaäärde parkima.
Kohe soomaste järgi startinud Sordo – Del Barrio aga tegid ühes vasakkurvis suurel kiirusel sõiduvea ning „niitsid maha“ hulga viinamarja taimi, mille tagajärjel purunes nende Hyundai esiklaas ning lisaks tekkis mootori ülekuumenemine. Hispaanlased jõudsid küll katse lõppu, kuid sama katse teise läbimise eel olid nad sunnitud katkestama.


Pühapäevase avakatse võit MM-liidritele Thierry Neuville – Nicolas Gilosul (Hyundai i20 Coupe WRC), kes tänu hommikustele sündmustele olid nüüd tõusnud üldarvestuses teisele kohale.
Tänak – Järveojale hommikuselt katselt neljas aeg. Belglastest jäid kindlal liidrikohal sõitnud eestlased maha 8,6 sekundiga.
Väljasõidu tõttu jäid pühapäeva avakatsel rajaäärde Mads Østberg – Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC). Enne seda hoidsid norrakad absoluutarvestuse üheksandat kohta.


Sama katse korduvläbimise võidu võtsid Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC). Tänak – Järveojale kuues aeg ning 13,4 kaotussekundit. Ralli üldarvestuses juhtisid eestlased nüüd Neuville – Gilsoul ees 32,6 ja Esapekka Lappi – Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) ees 57 sekundiga.
Tänavuse Saksamaa MM-ralli lõpetas 14,04 km pikkune Bosenberg nimeline punktikatse.
Katsevõidu ja viis maksimumpunkti teenisid Ogier – Ingrassia. Tänak – Järveoja läksid sarnaselt Soome MM-ralliga ka viimaselt katselt maksimumi võtma, kuid seekord jäi neil küll 0,1 sekundit puudu, kuid sellegipoolest tasuks 4 lisapunkti.
Saksamaa ralli 2018 võitjatena finišeerisid teist aasta järjest Ott Tänak – Martin Järveoja. Hooaja kolmanda võidu võtnud eestlased edestasid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul´i 18 kiiruskatse kokkuvõttes 39,2 sekundiga. Poodiumi kolmandal astmel lõpetasid eestlaste meeskonnakaaslased Esapekka Lappi – Janne Ferm, kes kaotasid lõpuks minuti ja 0,9 sekundiga.

„Ma ei oska öelda midagi MM-sarja üldarvestuse kohta, aga rallisid on tore võita. Sebastian üritas viimasel katsel kõvasti ja tema vastu oli raske. Aga lõpuks võitsime ralli, nii et kõik on hästi,“ võttis Tänak võiduka nädalavahetuse kokku.

Ott ja Martin on nüüd oma karjääri jooksul võitnud viis MM-rallit, mida on samapalju, kui Markko Märtini ja Michael Parkil. Katsevõitude edetabelis on nüüd eestlased tänavusel hooajal võitnud 49 kiiruskatset. Eestlased on vähemalt ühe kiiruskatse võitnud nüüd juba 18 järjestikusel MM-etapil.

Hooaja punktitabelis jätkavad Tänak – Järveoja kolmandal kohal. Nende vahe nüüd liidrina jätkavate Neuville – Gilsoul´iga on 36 punkti. Ogier – Ingrassiast lahutab eestlaseid veel 13 punkti.
Tootjate arvestuses tõusis teiseks Toyota, kes jääb nüüd liidrina jätkavast Hyundaist maha 13 punktiga.  1. Hyundai 254, 2. Toyota 241, 3. M-Sport Ford 224, 4. Citroen 159.

Hooaja kümnes MM-etapp sõidetakse 13.-16.septembrini Türgis.

Foto: Toyota Gazoo Racing

No comments:

Post a Comment