Saturday, October 1, 2016

Korsika ralli avapäeva võitsid Ogier – Ingrassia. Tänak – Mõlder hädas DMACK rehvidega

Autoralli MM-ralli hooaeg jätkus peale kuue nädalast pausi Korsika MM-ralliga. Nii pika ja ootamatu pausi tingis septembri algusesse planeeritud Hiina MM-ralli  ära jäämine, mille ametlik põhjus oli üleujutuste poolt tekitatud purustused, kuid mille kohta paljud eksperdid on öelnud, et tegelikult olid korraldajad rahalistes raskustes ning õnneks aitas loodus seekord hädast välja. Oli kuidas oli fakt on see, et üle 17. aasta tänavu siiski Hiinas MM-rallit ei sõidetud ning suure tõenäosusega ei tehta seda ka järgmisel aastal.
Hooaja teise asfaldiralli avapäeval sõideti küll vaid neli kiiruskatset, kuid võistlustrassi pikkuseks oli 157,68km.

Tänak - Mõlderile Korsika ralli avapäev kahjuks rahulolu ei pakkunud

Kohe avakatsena ootas võistlejaid ees 49,72 km pikkuse Acqua Doria - Albittreccia kiiruskatse esimene läbimine. Katse parima aja sõitsid välja  Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kellel on küll koduteedelt ette näidata MM-võit, kuid seda mitte Korsika teedelt.
Katse teise aja sõitsid välja tänavuste Portugali ja Soome MM-ralli parimad Chris Meeke – Paul Nagle (Citroen DS3 WRC). Avakatsel spinni teinud Citroeni sõitjad kaotasid VW sõitjatele 4 sekundiga. Parimate Hyundai sõitjatena näitasid katse kolmandat aega Dani Sordo – Marc Marti (Hyundai i20 WRC´16), kes jäid katse võitnud prantslastest maha 4,8 sekundiga.
Ka päeva teise katse võitis Ogier, kes edestas 29,12 km pikkusel Sarrola-Carcopino katsel teist aega näidanud Thierry Neuville – Nicolas Gilsouli (Hyundai i20 WRC´16) 8,7 sekundiga.
Lõunasesse hooldusesse tuli liidrina Ogier, kelle edu teisena jätkava Meeke ees oli 14,7 ja kolmandaks tõusnud Neuville ees 17,5 sekundit.
Võistlus jätkus peale hoolduspausi päeva pikima katse korduvläbimisega ja kui esimesel läbimisel edestas katse võitnud Ogier oma lähimat konkurenti 4 sekundiga, siis nüüd koguni 15sekundiga.
Katse teise aja sõitis välja Neuville, kes tõusis teiseks ka üldarvestuses, sest seni teisel kohal olnud Meeke lõhkus katsel rehvi ning kaotas katse parimale ligi kaks ja pool minutit.  
Neuvillest 6,7 sekundi kaugusele jäi meeskonnakaaslane Sordo.
Päeva viimase katsena sõidetud Plage du Liamone - Sarrola-Carcopino korduvakatse võitis taas Ogier, kes suurendas üldarvestuses oma edu katsel viiendat aega näidanud Neuville ees 44 sekundini. Katsel said teise aja 2015.aasta Korsika ralli võitjad Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (VW Polo R WRC), kes kaotasid meeskonnakaaslastele 10 sekundiga. Kuna Sordo lõhkus katsel rehvi ja vahetas seda katsel, siis tõusis Latvala päeva viimase katsega üldarvestuse kolmandaks, kaotades Ogierile 58 sekundiga.



Tänak – Mõlderi keeruline avapäev

Sarnaselt teiste MM-sõitjatega olid reedel alanud Korsika rallil stardis ka eestlased Ott Tänak – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC). Kahjuks kujunes DMACK WRT meeskonna sõitjate võistluspäev oodatult raskeks, sest näitas juba ju augustis sõidetud Saksamaa MM-ralli, et kui lühikestel katsetel suutsid Ott ja Raigo DMACK rehviga Michelini sõitjatele konkurentsi pakkuda, kuid nii kui katsed olid pikemad, siis nendel võimalus võrdsetes tingimustes heidelda puudus.
Reedest võistluspäeva alustasid eestlased 12.katseajaga, kaotades Ogierile 54,1 sekundiga, mida oli rohkem kui sekund kilomeetri kohta.
„Mis ma oskan kosta? Me üritame, kuid ilma pidamiseta on see väga keeruline,“ võttis Tänak avakatse kokku.
Päeva teiselt katselt sai eestlane kirja 13.katseaja ning kaotust katse võitnud Ogierile kogunes seekord 38,2 sekundit.
Tänak – Mõlderi seis ei läinud kahjuks paremaks ka peale hoolduspausi ja kui päeva pikima katse esimesel läbimisel kaotasid nad Ogier – Ingrassiale 54,1 sekundiga, siis katse teisel läbimisel oli eestlaste kaotus prantslastele 1:08,3.
„Tahaksin väga öelda, et oli fun sõita, kuid reaalsus on see, et hetkel on meil siin teedel päris keeruline, kuid me proovime õppida ja saada kogemusi tulevikuks nii palju, kui võimalik,“ sõnas Tänak peale päeva eelviimast katset.
Päeva viimaselt katselt said eestlased kirja 11. aja ning ööpausile läksid DMACK meeskonna sõitjad 13.kohal.
„Meie jaoks raske avapäev. Proovisime täna erinevaid asju, kuid mitte midagi ei teinud meie olukorda paremaks. Proovime homme suruda nii palju kui võimalik ja anda endast parima. Homme ootab meid ees taas neli katset ning kohe hommikul saame jälle sõita üle 50km pikkust katset,“ võttis Tänak hooaja kümnenda MM-ralli raske avapäeva kokku.

Avapäeva kokkuvõttes jäävad eestlased ralli liidritest Ogier – Ingrassiast maha 3:17,2, kuid viimasest punktikohast lahutab eestlaseid 35,3 sekundit.

Korsika ralli teisel võistluspäeval ootab võistlejaid ees sarnaselt avapäevale neli kiiruskatset. Kahel korral sõidetakse 53,72 km pikkune Orezza - La Porta - Valle di Rostino  ning samuti kahel korral 30,80 km pikkune Novella - Pietralba kiiruskatse.

Korsika ralli paremusjärjestus peale SS4:

1.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 01:37:52.8
2.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC '16 +0:44.0
3.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC +0:58.0
4.Mikkelsen / Jæger Volkswagen Polo R WRC +0:59.3
5.Breen / Scott Citroen DS3 WRC +1:18,7
6.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +1:26.2
7.Camilli / Veillas Ford Fiest RS WRC +2:00,7
8.Evans / Parry Ford Fiesta R5 +2:36,3
9.Sordo / Martí Hyundai i20 WRC '16 +2:39.1
10.Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC +2:41,9

13.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +3:17.2


Foto: DMACK

No comments:

Post a Comment