Sunday, October 30, 2016

Tänak – Mõlder võitsid kõik pühapäevased kiiruskatsed ja lõpetasid Walesi ralli suurepärasel teisel positsioonil

Walesi ralli jätkus pühapäeval, kui sõitjaid ootas ees kuus kiiruskatset ja 52,08 katsekilomeetrit.
Võistluspäeva alustasid liidrina Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kelle edu Ott Tänak – Raigo Mõlderi (Ford Fiesta RS WRC) oli 33,8 sekundit. Laupäeva järel hoidsid kolmandat kohta Hyundai sõitjad Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC´16) ,kes jäid liidritest maha 1:34,5. Viimase võistluspäeva avakatsena sõideti 7,7 km pikkune Clocaenog katse, mille võidu võtsid 0,6 sekundilise eduga Ogier – Ingrassia ees Tänak – Mõlder. Ka järgnevana sõidetud Brenig katse võit läks Tänakule, kes vähendas liidriga vahet 3,5 sekundi võrra. Eestlane ei andnud konkurentidele sõnaõigust ka Alwen kiiruskatsel ning vähendas prantslasega vahet veel 3,8 sekundi võrra.

Tänak - Mõlder jäid, küll seekord veel VW sõitjate seljataha, kuid hooajal 2017....


Kui Clocaenog katse esimesel läbimisel edestas katsevõidu saanud Tänak Ogieri 0,6 sekundiga, siis sama katse korduvläbimisel näitas Tänak taas parimat aega ning edestas Ogieri seekord 2,9 sekundiga. Ralli eelviimasel katsel võttis prantslasest neljakordne maailmameister juba selgelt vähem riske ning andis viienda järjestikuse katsevõidu võtnud Tänakule ära veel 6,6 sekundit. Enne viimast kiiruskatset, mis oli ühtlasi ka tänavuse Walesi ralli punktikatseks oli VW ja Fordi sõitja vahe 16,4 sekundit. Viimasel katsel üritas maksimumi võtta VW sõitja Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC), kelle hooaja eelviimase võistlusnädalavahetuse rikkusid ära avapäeva tehnilised probleemid.
Norralane jäigi kõigile püüdmatuks, kuni rajale sööstis Tänak, kes juba splittides näitas kiiremat sõitu ning kes lõpuks edestas VW sõitjat 1,4 ja katse kolmandana lõpetanud Neuville 4,5 sekundiga.
Ogier lõpetas ralli viienda katseajaga, kuid sellest piisas, et võtta neljas järjestikune Walesi ralli võit. Kusjuures Sebastien Ogier – Julien Ingrassiale oli see tänavu alles esimeseks kruusaetapi võiduks.

„Nädalavahetuse peamine eesmärk oli kindlustada VW tootjate meistritiitel ja tänu heale meeskonnatööle meil ka see õnnestus. Võit ei tulnud seekord kergelt, sest ma pidin terve nädalavahetuse maksimaalselt pingutama, sest Ott lendas katsetel. Ta oli väga stabiilne ja ei teinud ühtegi viga, seega me pidime tegema ideaalse ralli, et teda edestada,“ tunnustas Ogier eestlasest kolleegi. 

10,2 sekundi kaugusele neljakordsetest maailmameistritest jäid Ott Tänak – Raigo Mõlder, kes terve nädalavahetuse olid hoolimata kehvast stardipositsioonist ainsad, kes VW esisõitjate tempos püsisid ning ka nende esikoha ohustasid.

„Tahaksin öelda suured tänusõnad meeskonnale ja DMACKile. Meie stardipositsioon polnud parim, kuid me suutsime sellest jagu saada tänu headele rehvidele ja autole. Ootan huviga järgmist aastat,“ võttis karjääri neljandat poodiumikohta tähistanud Tänak Walesi ralli kokku.  

Tänak – Mõlder võitsid 22 sõidetud kiiruskatsest 12, millega said enda nimele tänavuse hooaja katsevõitude rekordi ühelt rallilt. Tänak on nüüd oma karjääri jooksul kokku võitnud 50 kiiruskatset, millest 30 sellel aastal. Lisaks heale kiiruskatsete saagile said eestlased Walesist ka karjääri rekordit tähistanud 21 punkti, mis teeniti teise koha ja punktikatse võiduga. 
Kolmandana lõpetasid ralli Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul, kes jäid võitjatest maha 1:35,4.

Walesi rallil osalenud Sander Pärn – James Morgan alustasid viimast võistluspäeva R5 autode arvestuse seitsmendalt kohalt, kus ka võistlus lõpetati. Nii WRC2, kui ka R5 masinate klassi arvestuses võitnud Esapekka Lappist – Janne Fermist (Škoda Fabia R5) jäid DMACK sõitjad maha 8:32,4.


72. Dayinsure Wales Rally GB 2016 lõppjärjestus:

1.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 03:14:30.2
2.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +0:10.2
3.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC´16 +1:35.4
4.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC´16 +1:54.9
5.Meeke / Nagle Citroën DS3 WRC +2:35.2
6.Sordo / Martí Hyundai i20 WRC´16 +4:02.6
7.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC +4:28.3
8. Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC               +4:38.3
9.Lefebvre / De Turckheim Citroën DS3 WRC +7:12.2
10.Camilli / Veillas Ford Fiesta R5 +8:19.3

20.Pärn / Morgan Ford Fiesta R5 +18:02,5

Hooaja viimane MM-ralli sõidetakse 18.-20.novembrini Austraalias.


Foto: DMACK

No comments:

Post a Comment