Sunday, October 2, 2016

Ogier – Ingrassiat lahutab Korsika ralli võidust 64,20 km.  Tänak – Mõlder TOP10 13,2 sekundi kaugusel

Laupäeval jätkunud Korsika ralli teisel võistluspäeval sõideti sarnaselt avapäevaga neli kiiruskatset.
Avakatsena sõidetu 53,72 km pikkusel Orezza - La Porta - Valle di Rostino kiiruskatsel näitasid ülivõimsalt parimat aega Chris Meeke – Paul Nagle (Citroen DS3 WRC), kes kaotasid avapäeval rehvi purunemise tõttu ligi kaks ja pool minutit. Katse teise aja sõitsid välja Andreas Mikkelsen – Anders Jæger (VW Polo R WRC), kes jäid Citroeni sõitjates maha koguni 17 sekundiga. Katse teise ajaga kerkisid norralased absoluutarvestuses kolmandaks, möödudes meeskonnakaaslastest Jari-Matti Latvalast – Miikka Anttilast (VW Polo R WRC).
Katse kolmanda aja sõitsid välja ralli liidrid Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (VW Polo R WRC), kes kaotasid briti – iiri duole 17,3 sekundiga.
Päeva teise katsena sõidetud 30,80km pikkuse Novella – Pietralba esimese läbimise võitis Ogier, kellele see oli kuuest sõidetud katsest viiendaks katsevõiduks. Ogieriga identse aja sõitis välja Mikkelsen ning kolmandad olid Hyundai sõitjad Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC´16), kes jäid VW sõitjatest maha ühe sekundiga.
Ka järgneva katse, milleks oli päeva pikima katse korduvläbimine võitis Ogier.
Vihmamärjal asfaldil sõidetu katse teine oli 5,9 sekundilise kaotusega Neuville ja kolmas oli 11,3 sekundilise kaotusega Mikkelsen.
Võistluspäeva viimase katse võitis Neuville, kellele see oli nädalavahetuse esimeseks katsevõiduks.
Katse teised olid Neuville meeskonnakaaslased Dani Sordo – Marc Marti (Hyundai i20 WRC´16) +2,0 ja kolmandad Citroeni sõitjad Ctraig Breene – Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +6,0.
Enne pühapeval sõidetavat kahte viimast kiiruskatset juhivad rallit üldarvestuses Sébastien Ogier – Julien Ingrassia, kelle edu teisena jätkavate Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul ees on 46,5 sekundit. Kolmandad on Ogier – Ingrassia meeskonnakaaslased Andreas Mikkelsen – Anders Jæger, kes jäävad prantslastest maha 1:08,0.

Vihma nautinud Tänak – Mõlder sõitsid välja nädalavahetuse parima katseaja ja parandasid positsiooni

Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi (Ford Fiesta RS WRC) laupäeva algas samasugustes nootides, mis reede oli lõppenud. Avakatsena sõidetud 53,72 km pikkuse katsega kogunes eestlastel kaotust katsevõitjatele 1:16,8. Üldarvestuses jätkasid eestlased 13.kohal.

Tänak - Mõlderi võistluspäev lõppes positiivsetes toonides

Päeva teisel katselt sai Tänak kirja 12.katseaja ning samal positsioonil jätkas eestlane ka üldarvestuses.
Võistluspäeva pikima katse korduvläbimisel näitasid DMACK WRT meeskonna sõitjad kümnendat katseaega, mis oli nende jaoks nädalavahetuse esimene TOP10 aeg.
Päeva viimasel katselt said eestlased kirja nädalavahetuse parima aja, kui näitasid katse neljandat aega. Kaotust katse võitnud Neuvillele kogunes 30,80 km 10,2 sekundit. Vihmamärjal asfaldil sõidetud katsel oli DAMCKi asfaldirehvi jaoks piisavalt jahutust ning see ei suutnud nii palju üle kuumeneda, kui kuival asfaldil.
Tänak – Mõlder lõpetasid Korsika ralli teise võistluspäeva 11.kohal ning viimasest punktikohast lahutab eestlaseid 13,2 sekundit. Ralli liidritele kaotavad DMACK WRT sõitjad 6:00,2.

„Täna oli meie jaoks parem. Tegime auto juures võrreldes eilsega mõned muudatused ja see aitas meid veidi. Oli hea näha, et vihm sadamas, sest see aitas meid meie rehvide osas viimasel katsel kõvasti ning katse neljas aeg oli väga tervitatav. Homme on küll ainul kaks katset, kui Porto Vecchioni on veel pikk maa,“ võttis Tänak Korsika ralli teise võistluspäeva kokku.

Korsika ralli viimasel võistluspäeval sõidetakse kaks kiiruskatset, mille hulgas ka võistluse pikim 53,78 km pikkune Antisanti - Poggio di Nazza. Ralli lõpetab 10,42 km pikkune Porto-Vecchio – Palombaggia, mis on ka tänavuse Korsika ralli punktikatseks.

Korsika ralli paremusjärjestus peale SS8:

1.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 03:27:10.0
2.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC '16 +0:46.5
3.Mikkelsen / Jæger Volkswagen Polo R WRC +1:08.0
4.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC +1:41.3
5.Breen / Martin Citroën DS3 WRC +2:04.9
6.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +2:42.7
7.Sordo / Martí Hyundai i20 WRC '16 +3:03.9
8.Camilli / Veillas Ford Fiesta RS WRC +4:18.2
9. Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC               +5:10.5
10.Evans / Parry Ford Fiesta R5 +5:47.0
11.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +6:00,2


Foto: DMACK

No comments:

Post a Comment