Thursday, May 9, 2019


Ajaloo esimese Tšiili MM-ralli testikatse võitsid suvel Eestisse tulevad Mikkelsen – Jæger. Tänak – Järveoja teised



Eesti aja järgi neljapäeva kell 1:.00 luges stardikell sekundid nulli ning MM-liidrid Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), startisid ajaloo esimesele Tšiili MM-ralli testikatsele.
6,45 km pikkuse ja Pinares nime kandnud testikatse läbisid enamus WRC autol sõitnud võistluspaarid kolmel korral, kuid oli ka neid, kes proovisid viimaseid seadistusi ja otsisid veel viimast tunnetust viiel korral.

Kui selle nädala esmaspäeval teatas Shell Helix Rally Estonia korraldustiim, et 12.-14.juulini sõidetaval WRC Promotsioonirallil on stardis ka Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (Hyundai i20 Coupe WRC), siis just need samad mehed võitsid ka Tšiili ralli testikatse.
Norralaste järel said kirja testikatse teise tulemuse MM-arvestuse kolmandad mehed Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC). Eestlased jäid testikatsel parimat aega näidanud Hyundai võistlejatest täpselt sekundi kaugusele.
Testikatse kolmas aeg Jari-Matti Latvala – Miikka Anttilale (Toyota Yaris WRC). MM-teede kõige kogenumad mehed kaotasid Mikkelsen – Jægerile 1,2 sekundiga.

MM-liidrid Neuville – Gilsoul läbisid sarnaselt eelpool nimetatud võistluspaaridega testikatse kolmel korral ning said parimal korral ajaks 4:49,0, mis andis neile paremusjärjestuses neljanda koha.
MM-arvestuse teised mehed Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) näitasid lühikesel testikatsel aega 4:50,4 ning kaotasid katse võitnud norralastele 4 sekundiga.

Kui kõik eelnevalt nimetatud ekipaažid läbisid katse kolmel korral, siis Elfyn Evans – Scott Martin (Ford Fiesta WRC), Sebastien Loeb – Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) läbisid katse viiel ning Teemu Suninen – Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) ja Esapekka Lappi – Janne Ferm (Citroen C3 WRC) neljal korral. Kui Loeb – Elena otsisid testikatsel nende jaoks hooaja esimesel kruusarallil sinasõprust uue autoga, siis teised pigem kogusid peale ebaõnnestunud rallisid enesekindlust, et nüüd tõsiselt ettevalmistununa minna tundmatusse.

Tšiili MM-ralli Shakedown tulemused



Tšiili MM-ralli saab Eesti aja järgi alguse reedel 15:00. Hooaja kuuenda MM-ralli avapäeval sõidetakse kuus kiiruskatset ning läbitakse 125,27 katsekilomeetrit.

Reede

SS1 El Pinar 1 17.11 km 15:00
SS2 El Puma 1 30.72 km 16:33
SS3 Espigado 1 22.26 km 17:36

Service - Talcahuano - 40 Min

SS4 El Puma 2 30.72 km 22:39
SS5 Espigado 2 22.26 km 23:42
SS6 Concepcion - Bicentenario 2.20 km 01:55

Foto: Hyundai Motorsport

No comments:

Post a Comment