Thursday, May 30, 2019


Portugali MM-ralli testikatse võitsid Nuville – Gilsoul. Tänak – Järveoja neljandad

Portugali ralli testikatse võitsid 2018.aasta ralli võitjad Neuville - Gilsoul

Täna hommikul tehti Portugalis algust 2019.aasta autoralli MM-hooaja seitsmenda ralliga. Alustuseks ootas võistlejaid ees 4,6 km pikkune testikatse. Paredes nime kandnud testikatse parimat aega näitasid Tšiili ralli katkestama pidanud Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC). Hyundai võistlejad edestasid vaid 0,1 sekundiga Kris Meeke ja eile oma 31. sünnipäeva tähistanud Sebastian Marshalli (Toyota Yaris WRC). Kui möödunud aastal lõpetas Portugali MM-ralli kolmandal positsioonil Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), siis just samaväärset kiirust näitas soomlane, koos oma kaardilugeja Marko Salmineniga ka testikatsel. Neuville – Gilsoulist jäädi maha 0,1 sekundiga.
Esimesena jäid esikolmikust välja Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), kes läbisid testikatse kolmel korral.  Peale kahte ringi testikatset juhtinud eestlaste päeva parimaks ajaks jäi kohe avaringil sõidetud 3.02,7, mis tähendas 0,6 sekundilist kaotust belglastele.

„Testikatse kaks esimest läbimist ei näidanud suurt mitte midagi. Rada oli kastetud ja testikatse on nagu on... põhjapanevaid järeldusi ei saa teha. Auto juures kõik toimis, kuid tahame proovida ka teist varianti, et olla kindlad ka selle toimimises,“ sõnas Martin Järveoja peale teist ringi Delfile hoolduses antud intervjuus.

„Tšiilis saadud võiduga tulime võitluse tagasi ja siin läheb heitlus edasi. Kindlasti oli see kogu tiimile hea tõuge ning nii tuleb jätkata hooaja lõpuni,“ lisas Järveoja.

Identse aja Tänak – Järveojaga sõitsid välja Sebastien Loeb – Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC).
Portugali rallil Ford Fiesta WRC autoga debüüdi tegevad Gus Greensmith - Elliott Edmondson, said testikatsel kirja kümnenda aja.
MM-liidrid Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) näitasid testikatsel tagasihoidliku tulemust ning said kirja alles üheteistkümnenda aja, jäädes katsevõitjatest maha 2,4 sekundiga.

Portugali MM-ralli testikatse tulemused



Kuna tänavu neljapäeva õhtul ühtegi võistluskatset ei sõideta, siis liiguvad võistlejad ja meeskonnad Portost lõunas asuvasse Coimbrasse, kus toimub võistluste pidulik avamine. Samas piirkonnas sõidetakse ka reedesed kiiruskatsed. Viimati sõideti seal kandis Portugali MM-ralli kiiruskatseid aastal 2001.
Reedel ootab võistlejaid ees seitse kiiruskatset, mille jooksul tuleb ilma hoolduspausita läbida 94,50 katsekilomeetrit.

Foto: Hyundai Motorsport, eWRC



No comments:

Post a Comment