Friday, April 1, 2016

Ott Tänak – Raigo Mõlder vahetavad Argentina rallil kohad

Alates hooajast 2014. MM-rallidel Eesti autospordi lippu kõrge hoidnud võistluspaari Ott Tänak – Raigo Mõlder, ootab Argentina rallil suur muudatus.
Mehhiko rallil sõidetud hooaja pikima katse (SS20 Guanajuato – 80,0 km) eel kontrollisid mehed Ford Fiesta WRC rehvirõhke ning avastasid ootamatult, et katse stardiaeg on vaid mõnekümne sekundi pärast.
Kuna Tänak oli sel hetkel paremal ja Mõlder vasakul pool masinat, siis otsustati kiiruga, et kuna start on loetud sekundite pärast ja terendamas ajatrahv, starditakse katsele nii, et Mõlder istub rooli ja Tänak kaardilugeja kohale.
Kui katse algus oli rabe, siis mida km edasi seda paremaks muutus Mõlderi sõidurütm ja Tänaku lugemine ning katse lõpetati üldarveatuse kuuenda ajaga.
„Juhtus tõesti nii, et segaduse tõttu olime sunnitud Mehhikos ajutiselt ühel katsel kohad vahetama. Seoses sellega otsustasime enne Argentina rallit toimunud testidel, et proovime kas Mehhiko tempo oli juhuslik või mitte ning kuna tuli välja, et mitte, siis otsustas meeskond, et annab mulle Argentina rallil võimaluse ise roolis istuda,“ sõnas Raigo enne MM-ralli debüüti.
„Oleme päris huvitavas seisus, sest sama põnev väljakutse kui on Raigo jaoks rooli istuda, on minu jaoks proovida hakkama saada kaardilugeja tööga. Esialgu on plaan nö. pööratud kooseisus startida vaid Argentinas, kuid proovime sellest maksimumi võtta ning eks edasine selgub peale Argentinat,“ sõnas Tänak eelseisva uue väljakutse eel.
Tänak – Mõlderit on lisaks DMACK meeskonna abijõududele abistamas Rally Estonia eestvedajad Silver Kütt ja Urmo Aava. Kui rallifännile on Kütt eelkõige tuntud  kaardilugejana, siis oma karjääri jooksul on mees mitmel korral istunud ka sõitja istmel. Aava nimi ja kogemused rallifännile pikemat tutvustamist ei vaja. Kindlasti on nende mõlema kogemustest ja õpetussõnadest kasu nii Raigol, kui ka Otil.


Kuidas lõppeb võistluspaari Mõlder – Tänak MM-ralli debüüt Argentinas, selgub juba aprilli viimasel nädalavahetusel.

No comments:

Post a Comment