Thursday, April 5, 2018


Korsika ralli testikatse võitsid Kris Meeke – Paul Nagle. Ott Tänak – Martin Järveoja kaheksandad



Neljapäeva hommikul tehti algust tänavuse Korsika ralli testikatsega. 5,45 km pikkuse Sorbo Ocagnano nime kandud võistluseelse katse parimad olid Kris Meeke – Paul Nagle (Citroën C3 WRC).
Möödunud aastal Korsika ralli mootoriprobleemide tõttu liidrikohalt katkestanud mehed läbisid testikatse kolmel korral ning sõitsid päeva parima aja välja kohe esimesel korral.
2017.aasta Korsika ralli võitjad Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) olid lühikese testikatse kolmandad ja jäid Meeke – Naglest maha 3 sekundiga.
Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) läbisid testikatse neljal korral ning said oma parima aja 4:07,9 kirja kolmandal korral. Katse võitnud Citroëni sõitjatest jäid eestlased maha 7,1 sekundiga.

"Rada on väga mudane ja asfalti pole õieti nähagi, seega ei saanud võistlustingimusteks masinat häälestada. Saime aga kogemusi selleks juhuks, kui ralli ajal peaks sadama hakkama. Üldiselt on aga masin konkurentsivõimeline," sõnas Ott Tänak Delfile ja Eesti Päevalehele peale testikatset.

"Tingimused on erinevad neist, mis rallil peaks olema. Praegu on tee märg ja libe, järgmistel päevadel kuiv", lisas Martin Järveoja.

Kui Tänak – Järveoja olid testikatse parimad Toyota sõitjad, siis  teisipäeval oma 33.sünnipäeva tähistanud Jari-Matti Latvala ja tema kaardilugeja Miikka Anttila olid üldarvestuse kümnendad ja Espekka Lappi – Janne Ferm kohe meeskonnakaaslaste seljataga.
Kui eestlased said oma parima aja kirja kolmandal läbimisel, siis mõlemad Soome võistluspaarid kohe esimesel.
TOP10 aja sõitsid uue Citroën C3 R5 autoga välja Stephane Lefebvre – Gabin Moreau (Citroën C3 R5), kes selle tulemusega olid parimad WRC2 klassi sõitjad. Seega Prantsuse autotootja Citroën´i koduralli sai suurepärase alguse, sest testikatsel võeti esikoht nii WRC, kui WRC2 arvestuses.

 61. CORSICA Linea Tour de Corse 2018 Shakedown ajad:

1.Kris Meeke – Paul Nagle (Citroën C3 WRC) 4:00,8
2.Andreas Mikkelsen - Anders Jæger (Hyundai i20 Coupe WRC) + 2.2
3.Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) + 3,0
4.Dani Sordo – Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) + 3,5
5.Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 4,3
6.Elfyn Evans – Phil Mills (Ford Fiesta WRC) + 5,3
7.Sébastien Loeb – Daniel Elena       (Citroën C3 WRC) + 5,6
8.Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) + 7,1
9.Stephane Lefebvre – Gabin Moreau (Citroën C3 R5) +7,3
10.Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) + 7,7
11.Esapekka Lappi – Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) + 7,8


JWRC arvestuses sõitvad Ken Torn - Ken Järveoja (Ford Fiesta R2), said testikatsel kirja vaid ühe läbimise lõpuaja, sest nende sõit jäi katse teisel läbimisel väikese sõiduvea tõttu pooleli.




Keerulistes oludes tehti spinn, mille tagajärjel auto teelt põhimõtteliselt 0 kiirusega rajapervest alla libises. Kuigi meeste ja autoga oli kõik korras, siis omal jõul sealt siiski enam teele ei õnnestunud saada ning nii pidid eestlased võistluse eel piirduma vaid nappide kilomeetritega.
JWRC arvestuse parimad olid Rootsi ralli JWRC arvestuse võitjad Denis Radström - Johan Johansson.



Korsika MM-ralli saab Eesti aja järgi alguse reede hommikul 10:50, kui starditakse esimesele kiiruskatsele. Võistlejaid ootab hooaja neljanda ralli avapäeval ees neli kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 125,16 katsekilomeetrit.

REEDE: 6.aprill.2018

SS1 La Porta - Valle di Rostino 1 49.03 km 10:50
SS2 Piedigriggio – Pont de Castirla 1 13.55 km 12:09
SS3 La Porta - Valle di Rostino 2 49.03 km 16:12
SS4 Piedigriggio – Pont de Castirla 2 13.55 km 17:31

Foto: Toyota Gazoo Racing, FB, eWRC

No comments:

Post a Comment