Thursday, October 4, 2018


Walesi testikatse võit Suninen - Markkulale, Tänak – Järveoja elasid üle äreva momendi

Võistluseelse katse parimad olid Suninen - Markkula


Neljapäeva hommikul tehti Walesis algust võistluseelse testikatsega. 3.37 km pikkuse ja Clocaenog nime kandud testikatse parima aja sõitsid välja Teemu Suninen – Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC). Soomlased läbisid viimase võistluseelse testi kuule korral ning said parima aja 2.01,2 kirja teisel korral.
Testikatse teine aeg läks jagamisele kolme võistluspaari vahel. Toyota Gazoo Racing meeskonna parima aja eest hoolitsesid Walesi ralli kahekordsed võitjad Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC). Soomlastega identse aja sõitsid välja möödunud aastased Walesi ralli võitjad Elfyn Evans – Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) ning ralli neljakordsed võitjad Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC). Katse viies aeg Citroëni meeskonna parimale võistluspaarile Craig Breen – Scott Martin (Citroën C3 WRC).

Hästi ei alanud testikatse viimase kolme MM-ralli võitjatele Ott Tänak – Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), kes kohe esimesel läbimisel leidsid end enne ühte paremkurvi rajaäärest. Kuigi väljasõit oli päris tugev, siis publiku abil saadi taas rajale tagasi. Peale hoolduses käimist ning auto vigade parandamist - välja vahetati esistange, kapott ja kogu jahutussüsteem, olid aga õnneks eestlased testikatsel tagasi ning läbisid selle kokku lõpuks neljal korral.
Parimaks ajaks sõitsid eestlased välja 2.03,3, mis andis küll üldarestuses alles 11.koha, kuid kõige peamine oli tõdeda, et autoga on kõik korras. Seega tõsine raputus (shake) eestlastele enne eesootavat rallit.

 Ott Tänak kommenteeris Delfile väljasõitu testikatse esimese läbimise alguses lihtsalt ja löövalt: „Kiirust oli natuke palju, õigemini palju, palju.“

 „Kiiruskatsetel nii hulle olusid olla ei tohiks, aga eks see äratus oli. Tuleb mõelda ja teatud kohtades ettevaatlikum olla. Testkatse on ju inglise keeles shakedown, ülesraputamine ehk meeldetuletus, et järgmine on juba võistluskatse. Vaatame nüüd, et auto on korras ja me proovima ka pehmeid rehve, esimesel korral olid all keskmise kõvadusega rehvid. Muudame ka pisut seadistust,“ lisas Delfile omaltpoolt kaardilugeja Martin Järveoja.




Walesi ralli Shakedown tulemused

1.Teemu Suninen Ford Fiesta WRC 2.01,2
2=Jari-Matti Latvala Toyota Yaris WRC + 0,2
2=Elfyn Evans Ford Fiesta WRC + 0,2
2=Sébastien Ogier Ford Fiesta WRC + 0,2
5.Craig Breen Citroën C3 WRC + 0,3
6.Thierry Neuville Hyundai i20 Coupe WRC + 0,6
7.Mads Østberg Citroën C3 WRC + 0,7
8.Esapekka Lappi Toyota Yaris WRC + 1,0
9.Hayden Paddon Hyundai i20 WRC + 1,4
10.Andreas Mikkelsen Hyundai i20 WRC + 1,9
11.Ott Tänak Toyota Yaris WRC +2,1

Walesi ralli saab alguse neljapäeva õhtul, kui Eesti aja järgi 21:00 stardib esimene võistlusauto 1,7 km pikkusele Tir Prince nime kandvale publikukatsele.

Foto: M-Sport

No comments:

Post a Comment