Friday, July 1, 2016

Eestlased teevad Poola MM-rallil väga kiiret sõitu

Neljapäeva õhtul alanud Poola MM-ralli jätkus reede varahommikul ning võistlejaid ootas enne pärastlõunast hoolduspausi neli kiiruskatset. Ott Tänak ja Raigo Mõlder alustasid päeva hästi ning avakatse teise ajaga tõusti ralli liidriteks. DMACK meeskonna jaoks oli see ajalooline hetk, sest kunagi enne pole nende meeskonna masin rallit juhtinud. Avaringi katsetele kaks tagavararehvi kaasa võtnud Tänak – Mõlder said päeva teiselt katselt kirja kolmanda aja ning langesid üldarvestuses koha võrra. Tänase võistluspäeva pikimalt katselt, millele pikkust 21,14km said Tänak – Mõlder kirja hooaja kolmanda katsevõidu ning jätkasid üldarvestuses teisena.

Tänak - Mõlder näitavad Poola teedel väga-väga head kiirust

Enne hoolduspausi sõidetud Stare Juchy katsel näitasid eestlased kuuendat aega ning kukkusid üldarvestuses kolmandaks. Kaotust ralli liidritele Andreas Mikkelsenile on eestlastel viie sõidetud katsega kogunenud 6 sekundit. Tänak – Mõlder on konkurentsitult parimad Fordi sõitjad rajal, sest Camilli ja Østberg kaotavad eestlastele vastavalt 24 ja 32,8 sekundiga.

„Olen väga õnnelik meie hommikuste tulemuste üle hoolimata sellest, et teise poole katsed olid kuivad ning meil oli kohati pidamisega probleeme. Peame peale lõunasteks katseteks tegema väga targa rehvivaliku, kuid usun, et tuleme toime,“ võttis Tänak päeva esimese poole kokku.

WRC2 arvestuses võistlevad Karl Kruuda ja Martin Järveoja alustasid eile õhtul alanud rallit oma klassi katsevõiduga. Täna sõidetud neljast katsest on eestlastel ette näidata kolm viiendat ning üks kolmas katseaeg. Kokkuvõttes jätkavad eestlased WRC2 arvestuse viiendal kohal. Viie sõidetud katsega on DMACK meeskonna sõitjatel kogunenud kaotust liider Pontus Tidemandile 15,5 sekundit.

„See viimane katse oli meie jaoks tänase päeva kõige raskem. Üritasime kõvast pingutada, kuid kuna auto triivis mööda teed päris palju ning meie raja märkmed olid veidi mööda,“ võttis Kruuda enne hoolduspausi sõidetud katse kokku.

Sander Pärn – James Morgan hoiavad peale viite sõidetud katset WRC2 arvestuse 18.kohta. Kaotust liidritele on Eesti – Briti ühisekipaažil viie katsega kogunenud  +2.19,9

Ralli jätkub peale hoolduspausi Eesti aja järgi 14:55, kui sõidetakse uuesti neli korduvkatset ning päeva lõpetab Mikołajki Arena publikukatse.

Poola MM-ralli järjestus peale SS5:

1.Mikkelsen / Jæger Volkswagen Polo R WRC   30:55.1
2.Paddon / Kennard Hyundai i20 WRC '16 +00:02.6
3.Tänak / Mõlder Ford Fiesta RS WRC +00:06.0
4.Ogier / Ingrassia Volkswagen Polo R WRC +00:09.3
5.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC '16 +00:14.7
6.Latvala / Anttila Volkswagen Polo R WRC +00:20.1
7.Lefebvre / Moreau Citroën DS3 WRC +00:20.2
8.Breen / Martin Citroën DS3 WRC +00:23.8
9.Camilli / Veillas Ford Fiesta RS WRC +00:30.0
10.Østberg / Fløene Ford Fiesta RS WRC +00:38.8

17.Kruuda / Järveoja Ford Fiesta R5 +01:10,3
33.Pärn / Morgan Ford Fiesta R5 +3.14,7



Foto: DMACK

No comments:

Post a Comment